Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Дихателни упражнения

Чрез дихателна гимнастика можете да постигнете различни цели – да подобрите кръвообращението си, да намалите теглото си, да се преборите с някои заболявания и т. н.
Важното е да правите дихателна гимнастика редовно и да проявите упоритост.

Предлагаме ви едно упражнение за понижаване на апетита.
Можете да го изпълнявате на различни места и в различно положение: прави, седнали, но най-добър ефект ще постигнете, ако го правите в легнали по гръб в спокойна атмосфера.
И така: легнете по гръб на равно място – твърд матрак, на пода или на подходяща пейка.
Сгънете краката в коленете, като ходилата са плътно опрени в повърхността, на която лежите.
Сложете дясната страна на корема, а лявата на гърдите - точно в средата.

Вдишайте дълбоко, като се стремите да поемете повече въздух, изпънете гърдите и стягайте корема. Леко натиснете  с дясната ръка коремната стена.
Издишайте максимално - стремете се да освободите максимално гръдната клетка, коремът трябва да е издут.
Повторете 35-40 пъти.
Упражнението се нарича "Вълна" – помислете как се движат корема и гърдите.

Второто упражнение, което можете да изпълнявате с цел да подобрите кръвообращението си и да си помогнете при силна умора, се нарича "Жаба".
Изпълнява се от седнало положение, което ви позволява да го правите даже на работното място. Много офисни служители споделят, че действително им помага да се разтоварят от стреса.
Седнете на стол с облегалка. Сгънете краката така, че да образуват прав ъгъл с тялото. Леко разтворете коленете. Краката трябва да са плътно опрени в пода.(Желателно е дамите да свалят обувките с висок ток, но ако това не е възможно, не се притеснявайте.)
Поставете лактите на коленете, съберете дланите отпред и с лявата ръка обхванете свития юмрук на дясната ръка добре.
Вдигнете двете ръце от лактите нагоре, като в същото време сведете глава надолу и опрете челото си в двете юмрука от двете ръце. Отпуснете се, не мислете за нищо неприятно, представете си приятна гледка или лице. Стойте така около 2 минути.
Вдишайте въздух (трябва да е чист и приятен) дълбоко през носа, като се стремите да напълните корема максимално, задръжте няколко секунди и направете още едно кратко вдишване през носа.
Започнете да изпускате бавно въздуха, отпуснете корема.
Станете бавно, протегнете се и вдишайте максимално дълбоко. Не ставайте рязко - може да ви се завие свят. Седнете на стола и повторете упражнението.
За да има добър ефект, това упражнение се изпълнява около 15 минути по 3 пъти дневно. Не се прави "Жаба", ако скоро е имало операция, свързана с органи в корема.

Когато правите дихателни упражнения, винаги се старайте да осигурите чист въздух за организма си, комфортна температура и спокойствие. Не се разговаря по време на дихателни упражнения. Това, което можете да си позволите, е приятна музика.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13942909240723 Seconds