Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Кростренажор

Елиптикал или т.нар. кростренажор е вторият по използваемост уред във фитнес залите . Най-голямото му предимство е, че се щадят ставите и се постига голяма амплитуда на движението в хоризонтална и вертикална равнина. Освен това ръцете също могат да се натоварват. Това е предпочитан уред за хората с наднормено тегло, които обичат бягането, но не могат да го практикуват поради опасността от травми.

Увеличаването на наклона чрез стъпенките моделира движенията на бягане срещу наклон, а увеличаването на хода им - бягането с удължена крачка. Промяната на наклона преразпределя натоварването върху мускулите на долните крайници. Големият наклон натоварва преимуществено седалищните мускули, по-малкият - бедрените, а най-малкият -сгъвачите на ходилото. Разбира се, този ефект се постига, ако уредът има такива екстри.
Световният лидер в производството на елиптикали е PRECOR (САЩ). Движенията на елиптикала не могат да се моделират в нормални условия сред природата или вкъщи.
Когато си избирате такъв уред, гледайте той да е стабилен и устойчив, да обезпечава плавни движения, които главно да са в хоризонталната равнина. Така лесно ще поддържате постоянна скорост на движенията. И най-важното, уредът да е пригоден и удобен за вас.
                                      
                                                     сп. Iron Man

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19335222244263 Seconds