Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Завъртане на китката с кабели - Forearm
Завъртане навътре с кабели под ъгъл
Този вариант на въртене на китката дава възможност да се използва малка V-образна ръчка, закрепена на кабел на скрипец над глава. В това движение хващаме с дланите на ръката в подхват близкото рамо на ъгъла. Китката се завърта надолу докато дланта застане успоредно на пода. Скрипецът позволява да се приложи силно съкращение при завъртането навътре, за да се преодолее голямо съпротивление (на скрипеца). Когато изпълняваме движението с дъмбели , акцентираме върху завъртането навън. Завъртането навътре в този случай по-скоро се постига чрез съкращаване на мускулите, благодарение на съответния хват, а не на това че преодоляват гравитационните сили.
Рядка възможност да се приложи силово завъртане навътре
Завъртането на китката навътре със скрипец дава възможност да се акцентира върху предмишницата, а V-образната дръжка ни осигурява редкия шанс да изпълним концентричната фаза на движението по време на завъртането навътре. Ексцентричната фаза (завъртането навън) се изпълнява чрез оказване на съпротивление на издърпването на кабела при връщането (завъртане навън) на ръчката до изходното й положение.
Активира и предната, и задната мускулни групи
Ползата от упражнението с V-образната ръчка на скрипец се състои и в това, че се въздейства и върху предно-средните и върху задно-страничните мускули на предмишницата. Поради завъртането навътре, облият пронатор и в по-малка степен квадратният пронатор също се активират по време на това движение.Изпълнение
1. Заемете правилното изходно положение със сгъване на  коленните и тазобедрени стави и полусгънато положение на ръцете, така че предмишниците да са под прав ъгъл спрямо мишниците.
2. Дръжте лактите близо до тялото. Ако те се разгънат напред, в завъртането на дръжката ще участват и рамената. Това рязко ще намали въздействието върху предмишницата.
3. Хванете близкото рамо на V образната ръчка с подхват и завъртете ръката надолу чрез силно нервно импулсиране на предмишницата.
4. Завършете завъртането навътре, издърпвайки тежестта до крайната му точка. Лактите трябва да са плътно до тялото и да не се включват в движението. Така ще противодействаме на желанието да завършим тази фаза с прекомерно завъртане.
5. Задръжте в края на концентричната фаза (завъртането навътре), броейки до едно и стегнете мускулите на предмишницата силно преди да започнете ексцентричната фаза (завъртането навън).
6. Започнете въртенето навън, като оставите тежестта бавно да се издига до крайната точка на ексцентричната фаза (пълно завъртане навън). Съсредоточете се върху мускулите на предмишницата, докато тежестта се издига, за да въздействате максимално върху предмишниците.
Важно
1. Трябва да използваме съвсем слабо съпротивление с пълен контрол и бавни мускулни съкращения през цялото упражнение.
2. Дръжте лактите плътно до тялото, за да не придавате инерция на движението.
3. Прекаленото завъртане навътре в края на фазата трябва да се избягва. Движението трябва да завърши с ръка успоредно на пода.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 1.5898880958557 Seconds