Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
За една често срещана грешка - Arms
В тази статия ще обърнем внимание на една грешка, която много от по-младите билдери допускат, увлечени от желанието да развият хармонично своето тяло.
Повечето трениращи знаят, че когато изпълняват упражнения за ръце с редуване на дясна и лява ръка, като последователно сгъване за бицепси с дъмбели, последователно повдигане на дъмбели, трябва упражнението да започне с по-слабия крайник. Това е така нареченият принцип за приоритет на по-слабия крайник. Естествено целта е да се постигне хармонично и равностойно развитие на мускулите.
Грешката, към която искаме да насочим вниманието ви, се получава, когато този принцип механично се приложи и при упражнения, изискващи изпълнението на цяла серия с единия крайник, а после цяла серия с другия крайник. Имаме предвид упражнения като: концентрирано сгъване за бицепс,
Френско разгъване с дъмбел (One Arm Triceps Extension) , някои упражнения за развиване и оформяне на прасци, за мускули на задната част на бедрата.
Какво се получава на практика
Ако се приложи неправилно принципът за приоритет на по-слабия крайник, на практика вторият крайник (по-силният) ще бъде в приоритетна позиция. Защо? Да вземем за пример упражнението концентрирано сгъване за бицепс. Ако в началото на серията пулсът е 110 удара за минута, то в края на серията ще достигне 160-165. Сърдечно-съдовата система по време на серията ще се активизира постепенно и когато се започне работа с втората ръка, се получава следното: максимална активизация на сърдечно - съдовата система и абсолютно запазен енергиен мускулен потенциал. Ясно е, че вторият крайник е облагодетелстван заради по-силния кръвен поток, които позволява по-добра хипертрофия на мускулатурата.
Следователно при подобен род упражнения трябва да се започва с по- силния крайник, а да се завършва с по-слабия.
Ако е на лице голяма разлика в развитието и силата на двата крайника, което не е рядкост, трябва да се изработи програма за броя на повторенията с всеки от двата крайника. Естествено е за по-слабия крайник повторенията да са оптимален брой, а да се намалят тези за по- развития. В противен случай асиметричното развитие може да се  дозадълбочи.
Ако досега не сте обръщали внимание на симетрията в развитието на крайниците си, е редно щателно да ги измерите, да прецените развитието им, което всеки по-напреднал спортист знае и контролира.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20371198654175 Seconds