Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Издърпването надолу пред гърди (подхват) - Latissimus
Чрез издърпването надолу с подхват се дава по-голяма възможност да се акцентира върху широкия гръбен мускул и облите мускули.
В основата си упражнението с подхват е подобно на издърпването пред гърди и зад тила с надхват, но съществуват две фундаментални разлики.


Постановка на ръцете
Първата разлика се състои в постановката на ръцете. Подхватът се прилага с ръце раздалечени една от друга на ширина на рамената, а не както препоръчвахме с нормален хват при надхвата за естествена амплитуда на движението. По-широкият хват намалява естествената амплитуда и набляга на областта на задните делтовидни мускули, а не на широкия гръбен мускул. По-тесният хват упражнява допълнителен натиск върху предните делтовидни мускули и не се препоръчва.

Сгъване на лактите
Сгъването на лактите е от огромно значение. Близкият хват дава възможност за пълно разтягане на широкия гръбен мускул, но кара ръцете да се спуснат до гърдите, лактите са принудени да се разтворят встрани, за да позволят движението да се извършва свободно, което обаче кара лакътните стави да се сгънат активно. Оставете тесния хват за надхвата под ъгъл.

Лактите са водеши в движението
Ключът към издърпването пред гърди с подхват се намира в стабилното положение на лактите. Вследствие на движението се получава пасивно сгъване на лакътните стави, но докато лактите са водещи в цялата амплитуда на движението (надолу и назад), натоварването се поема от мускулите на гърба, а не от ръцете.

Дръжте лактите близо до тялото
Един от начините да се избегне активното сгъване на лакътните стави е като ги държите близо до тялото. При това положение лактите са водещи в движението, което означава, че мускулите на гърба движат тежестта през цялата амплитуда. Ако ги оставим да се разтворят встрани, активизирането на мускулите на гърба силно намалява и товарът се поема от бицепсите и предмишницата.

Изпълнение:
1. Заемете правилно изходно положение, като поддържате гърба изправен и стегнат.
2. Хванете лоста с подхват малко по-тесен от ширината на рамената.
3. Започнете концентричната контракция, като издърпвате лост надолу. Трябва да водите движението с лактите и да противодействате на желанието то да бъде поето от силните предмишници и бицепси.
4. Завършете концентричната фаза, издърпвайки лоста надолу докато стигне долната гръдна област. Убедете се, че лактите с изнасят назад успоредно на тялото, а не се разтварят встрани хоризонтално напречно на него.
5. Започнете ексцентричната фаза, като поддържате правилната стойка и бавно избутвате лоста нагоре и изпращате нервни импулси към гръбните мускули.
6. Разгънете ръцете нагоре напълно и изпращайте силни нервни импулси към гръбните мускули. Трябва да не се поддавате на желанието да направите рязко движение в края на движението.Бележки:
1. Заемете и поддържайте правилната стойка със стегнат изпънат гръб и вдигната глава.
2. Противодействайте на естественото желание да издърпвате с ръце и изпращайте силни нервни импулси към мускулите на гърба.
3. Не забравяйте да водите с лактите.
4. Издърпайте лоста надолу до долната гръдна област.
5. Не допускайте рязко движение в края на ексцентричната фаза.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18236184120178 Seconds