Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Издърпване надолу пред гърди (надхват) - Latissimus
Издърпването пред гърди е ефективна алтернатива на издърпването зад тила. То дава възможност да се прилага както подхват така и надхват. Ще се спрем накратко на различното въздействие на тези два хвата върху мускулите на гърба и ще го съпоставим с движението зад тила.


Основните положения и при двете упражнения (с надхват) са едни и същи по отношение на това, че са насочени към едни и същи мускули по почти един и същи начин. Издърпването пред гърди с надхват дава възможност тялото да е във вертикално положение или под наклон (от приблизително 60°). И тук препоръчваме естественото разполагане на ръцете независимо дали тялото е във вертикално положение или наклонено.

Разликата между вертикалното и наклоненото положение на тялото.
Основната разлика между вертикалното и наклоненото положение па тялото се състои в толкова важната постановка на лактите. При вертикалното положение лактите са изнасят надолу и назад през цялата амплитуда на движението. Тяхното положение е едно и също през цялото движение. Няма активно сгъване на лакътната става. Това стабилно положение на ръцете и водещото движение на лактите насочва въздействието главно върху мускулите на гърба. Когато тялото е под наклон (60°), лактите са изнесени назад с по-голямо сгъване при ставата. Положението на тялото и активното сгъване на лакътя насочва въздействието главно към областта на задните делтовидни мускули.

Значението на крайното положение.
В крайната точка при вертикалното положение на тялото лактите са изнесени надолу и са разгънати отвъд успоредната линия на тялото. Лостът е издърпам надолу до горната гръдна област с широк хват. Ако хватът е по-тесен от ширината на рамената, лактите ще се спусната надолу и ще извършат цялостно движение, което ще издърпа лоста по-ниско към долната гръдна област.
В крайното положение, когато тялото е под наклон, лостът се издърпва до горната третина на гърдите. Ако лактите се разтворят по време на движението, лостът може да се издърпа по-надолу до областта на ключицата.

Издърпване надолу пред гърди(надхват)Издърпване надолу пред гърди 2


Изпълнение:
1. Заемете правилно положение в седеж с изпънат гръб и лек наклон назад (около 65°).
2. Хванете лоста с надхват малко по-широк от ширината на рамената.
3. Започнете концентричната фаза, издърпвайки плавно лоста надолу. Внимавайте да не разтворите лактите встрани, тъй като това ще активира раменната област по-силно отколкото съответната област на гърба.
4. Завършете концентричната фаза, издърпвайки лоста до горната гръдна област. Трябва да сте сигурни, че не се накланяте назад, за да придавате инерция на движението.
5. Съкратете напълно мускула в края на концентричната контракция.
6. Започнете ексцентричната фаза, като оставите лоста да се изнесе нагоре чрез силно синхронизиране на възбуждането на двигателните единици и противодействие на гравитационните сили.
7. Завършете ексцентричната фаза чрез протягане на ръката нагоре до пълно разгъване.
8. Не се поддавайте на желанието да завършите с рязко движение. Не забравяйте, че както и при издърпването зад тила, трябва да не се отделяте от седалката през цялото изпълнение на движението.


Бележки:
1. Заемете и поддържайте правилната стойка през цялото изпълнение на упражнението.
2. Издърпайте лоста надолу до желаната горна област на гърдите.       
3. Не се залюлявайте при изпълнение на движението.        
4. Не забравяйте да се противодействате на тенденцията да се завършва ексцентричната контракция с рязко движение.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15432000160217 Seconds