Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Кик-бек с кабели - Triceps
Кикбек с кабели се изпълнява на нисък скрипец. Това движение е насочено към големия седалищен мускул. За изпълнението му е необходимо да разполагате с нисък скрипец. Добре е той да има и повдигната платформа. Ако няма такава, може да импровизирате и без нея, но трябва да сте сигурни,  че платформата, която използвате е достатъчно сигурна и има достатъчно голяма основа, така че да не се повдига по време на изпълнението на това движение. Поставянето на опорния крак над нивото на пода дава възможност на крака да се движи свободно.
 

Сгъване на стъпалото в шпиц или контрашпиц

Платформата трябва да е на такова разстояние от пода, че да дава възможност за сгъване на глезенната става в шпиц. Това положение дава възможност за по-силно въздействие върху седалищните мускули, докато контрашпицът задейства до голяма степен мускулите на прасеца. Ако се задействат прасците, импулсът преминава през тазобедрената става, което отклонява въздействието върху от седалищните мускули. Освен това при него съществува тенденция да се свиват колената, което още по-силно активира задните бедрени мускули. Положението шпиц помага коляното да се държи изпънато, което дава възможност да се насочи максимално вниманието върху седалищните мускули през цялата амплитуда на движението.

Изпълнение:
1. Поставете здраво колана за глезена и застанете с лице към скрипеца.
2. Заемете правилно изходно положение, като стоите изправен с глава нагоре. Трябва да се държите за стойката, за да поддържате равновесие по време на движението.
3. Започнете концентричната фаза на контракцията. като изтегляте съпротивлението бавно назад с изпънати колена. Трябва да държите тялото изправено, за да извлечете най-голяма полза от упражнението. Съществува тенденция да се навеждате напред за постигане на по-лесен ъгъл на изпълнение. Това на пръв поглед ви дава възможност да работите с по-голямо съпротивление и като че ли с по-голяма амплитуда, но всъщност тези две "предимства" не допринасят с нища за максималното активиране на големия седалищен мускул.
4. Издърпайте съпротивлението обратно на височината на хълбока с разгъване. Трябва да устоите на силното желание да се наклоните напред при завършването на движението. При повдигане на тежестта трябва държите колената изпънати. В горната точка на концентричната фаза задръжте до две, за да стегнете максимално силно седалищните мускули.
5. Започнете бавно ексцентричната фаза на контракцията. спускайки съпротивлението. И тук трябва да устоите на изкушението да свиете коляното на движещия се крак, за да облекчите опорния крак и да използвате донякъде инерцията за изпълнение на следващата концентрична контракция. Свиването на колената нарушава ефективността, тъй като отклонява въздействието от седалищните мускули.
6. Щом стигнете до най-ниската точка на ексцентричната фаза, ще трябва да не се поддавате на естественото желание да увеличите маха, за да започнете концентричната контракция. Трябва да отведете крака пред опорния крак за по-голяма амплитуда на движение на тазобедрената става, но не и прекалено напред, за да не се придаде инерция на движението, което би нарушило ефективността на упражнението. Освен това. трябва да противодействате на желанието рязко да изнесете крака назад, за да облекчите напрежението в седалищните мускули. Това естествено ще провали изпълнението.
Не бива да се допускат никакви резки отскачащи движения, а трябва всичко да се изпълнява бавно и без напрежение за постигане на максимален резултат. Тези, които имат някакъв проблем в поясната област, трябва да бъдат изключително внимателни с това упражнение, особено със завършването на концентричната контракция. Ако страдате от хронични болки в поясната област, трябва леко да се накланяте напред, за да облекчите натиска върху нея. Тази позиция ще ви помогне да защитите междупрешленните стави от блокиране както и да предотвратите други травми в поясната област.

Бележки:
1. Поддържайте гърба изправен и главата нагоре.
2. Използвайте бавни контракции.
3. Не се накланяйте напред по време на концентричната фаза на контракцията.
4. Дръжте колената изпънати през цялото движение и в ексцентричната и в концентричната фаза. (Това се отнася и до опорния крак по време на ексцентричната фаза).

Съществуват и варианти на разгъването с кабели. Кабелът може да се изнася встрани с отвеждане или привеждане на бедрото. В основите си упражнението е същото, но трябва да се внимава да се постигнат поставените цели. Например, съществува тенденция да се свиват колената по време на привеждането и (в по-слаба степен) при отвеждането на бедрото отколкото при разгъването с кик-бек.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25184607505798 Seconds