Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Кик-бек с макара - Triceps
Често се придържаме към един и същи план, едни и същи упражнения, които обаче могат да се изпълнят по много начини. Да имате педантичен подход е важно, но понякога трябва да оставите настрана правилата и да действате по интуиция. А променливостта, вдъхновението и знанията могат да се окажат точно тази разлика, която ще ви отличи от останалите. По-долу ще стане въпрос точно за това как с малко въображение да превърнете едно познато упражнение в нещо ново.
Кикбекът с дъмбел е сред любимите ми упражнения за трицепс, но за задържане на тежестта в правилна позиция рамото играе важна роля. Ако обаче имате травма там, това може да направи упражнението невъзможно. А може и да изберете друго упражнение за трицепсите, тъй като усещате, че те могат да се справят с по-голяма тежест от тази, която всъщност можете да задържите във въздуха при кикбека.
Решение е вариантът на кикбек от полунаклон, който облекчава натоварването на рамото и го прехвърля върху трицепса с прецизна точност. Ако пък вместо дъмбел изберете макара, натоварването отива в директна линия с движението на ръката - така трицепсът поема атаката на тежестта. Важен плюс е и това, че в долно положение натоварването не намалява - макарата го поддържа постоянно. Затова в следващата тренировка на трицепсите прегледайте още веднъж програмата си и си поставете същите цели, но с различни средства. Кикбекът с макара от полунаклон се различава от обикновения кикбек с дъмбел и за да го изпълните правилно, следвайте препоръките по-долу:

kikbek_makara


1) Застанете пред долно разположена макара (можете да използвате и машина за гребане от седеж). Ако височината й може да се сменя, възползвайте се - като я поставите малко по-високо, променяте усещането. Хванете края на въжето, на което има закрепена гумена топка (ако няма такава, сложете въже за накрайник и хванете единия му край).
2)  Със свободната си ръка се хванете за ръкохватката пред вас или я поставете върху бедрото си за опора. Наведете се напред, държейки гърба равен, а гърдите издадени напред, както при стандартната версия с дъмбел. Това е изходното положение.
3)  С високо вдигнат лакът (горната част на ръката да е успоредна на пода) изпълнете кикбека чрез разгъване на долната част на ръката, докато лакътят се разгъне докрай. Задръжте за 1-2 секунди и изцедете трицепса здраво.
4) Запазвайки положението на лакътя, бавно отпуснете и върнете ръкохватката в изходно положение. Степента на ексцентричното движение може да варира според това дали е удобно на лакътя ви. Изнасянето на предмишницата директно към пода ще го запази и в същото време ще прехвърли натоварването върху трицепса.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20073103904724 Seconds