Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Кик-бек с макара - Triceps
Често се придържаме към един и същи план, едни и същи упражнения, които обаче могат да се изпълнят по много начини. Да имате педантичен подход е важно, но понякога трябва да оставите настрана правилата и да действате по интуиция. А променливостта, вдъхновението и знанията могат да се окажат точно тази разлика, която ще ви отличи от останалите. По-долу ще стане въпрос точно за това как с малко въображение да превърнете едно познато упражнение в нещо ново.
Кикбекът с дъмбел е сред любимите ми упражнения за трицепс, но за задържане на тежестта в правилна позиция рамото играе важна роля. Ако обаче имате травма там, това може да направи упражнението невъзможно. А може и да изберете друго упражнение за трицепсите, тъй като усещате, че те могат да се справят с по-голяма тежест от тази, която всъщност можете да задържите във въздуха при кикбека.
Решение е вариантът на кикбек от полунаклон, който облекчава натоварването на рамото и го прехвърля върху трицепса с прецизна точност. Ако пък вместо дъмбел изберете макара, натоварването отива в директна линия с движението на ръката - така трицепсът поема атаката на тежестта. Важен плюс е и това, че в долно положение натоварването не намалява - макарата го поддържа постоянно. Затова в следващата тренировка на трицепсите прегледайте още веднъж програмата си и си поставете същите цели, но с различни средства. Кикбекът с макара от полунаклон се различава от обикновения кикбек с дъмбел и за да го изпълните правилно, следвайте препоръките по-долу:

kikbek_makara


1) Застанете пред долно разположена макара (можете да използвате и машина за гребане от седеж). Ако височината й може да се сменя, възползвайте се - като я поставите малко по-високо, променяте усещането. Хванете края на въжето, на което има закрепена гумена топка (ако няма такава, сложете въже за накрайник и хванете единия му край).
2)  Със свободната си ръка се хванете за ръкохватката пред вас или я поставете върху бедрото си за опора. Наведете се напред, държейки гърба равен, а гърдите издадени напред, както при стандартната версия с дъмбел. Това е изходното положение.
3)  С високо вдигнат лакът (горната част на ръката да е успоредна на пода) изпълнете кикбека чрез разгъване на долната част на ръката, докато лакътят се разгъне докрай. Задръжте за 1-2 секунди и изцедете трицепса здраво.
4) Запазвайки положението на лакътя, бавно отпуснете и върнете ръкохватката в изходно положение. Степента на ексцентричното движение може да варира според това дали е удобно на лакътя ви. Изнасянето на предмишницата директно към пода ще го запази и в същото време ще прехвърли натоварването върху трицепса.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.28377604484558 Seconds