Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Коси коремни мускули - Abdominal
Външен кос коремен мускул
Местоположение: Както посочва наименованието му, този мускул започва от външната повърхност на долните осем ребра и горния край на хълбочния гребен, лонната кост и в долната част на сухожилните ивици. Мускулните му снопчета са разположени диагонално и нагоре и вървят в хоризонтална посока в долната част на корема. Мускулът се захваща за сухожилните ивици и предната област на хълбочния гребен.
Функция: заедно с правия коремен мускул участва във форсирането издишване, дефекацията и уринирането, а също така в сгъването и въртенето на гръбначния стълб.



Вътрешен кос коремен мускул
Местоположение: Намира се под външния кос коремен мускул. Влакната му са насочени нагоре и напред, за да се свържат с вътрешните междуребрени мускули, които обвиват ребрата. Започва от поясно-гръбната фасция и се залавя за сухожилната разтеглица и слабинната връзка както и до долните четири ребра.
Функция: Компресира коремната кухина и спомага за сгъването и ротацията на гръбначния стълб.
Трябва да подчертаем, че местоположението на мускулите в предната коремна стена влияе силно върху функцията на гръбначния стълб.

Напречен коремен мускул
Местоположение: Този малко известен коремен мускул започва от поясно-гръбната фасция, от вътрешната линия на хълбочния гребен и хрущялите на шестте долни ребра.
Функция: Участва в компресията на коремната кухина.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16117286682129 Seconds