Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи

Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Кростренажор

Елиптикал или т.нар. кростренажор е вторият по използваемост уред във фитнес залите . Най-голямото му предимство е, че се щадят ставите и се постига голяма амплитуда на движението в хоризонтална и вертикална равнина. Освен това ръцете също могат да се натоварват. Това е предпочитан уред за хората с наднормено тегло, които обичат бягането, но не могат да го практикуват поради опасността от травми.

Увеличаването на наклона чрез стъпенките моделира движенията на бягане срещу наклон, а увеличаването на хода им - бягането с удължена крачка. Промяната на наклона преразпределя натоварването върху мускулите на долните крайници. Големият наклон натоварва преимуществено седалищните мускули, по-малкият - бедрените, а най-малкият -сгъвачите на ходилото. Разбира се, този ефект се постига, ако уредът има такива екстри.
Световният лидер в производството на елиптикали е PRECOR (САЩ). Движенията на елиптикала не могат да се моделират в нормални условия сред природата или вкъщи.
Когато си избирате такъв уред, гледайте той да е стабилен и устойчив, да обезпечава плавни движения, които главно да са в хоризонталната равнина. Така лесно ще поддържате постоянна скорост на движенията. И най-важното, уредът да е пригоден и удобен за вас.
                                      
                                                     сп. Iron Man

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12125611305237 Seconds