Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Максимално клякане - Quadriceps
Ако програмата ви е такава, че не помните кога за последен път сте клякали с щанга поне два пъти по-тежка от теглото ви, време е да предприемете нещо. Забравете за смит машината или хак кляканията. Трябва да свършите нещо голямо или да си вървите вкъщи. Не се заблуждавайте - когато става въпрос за максимален мускулен растеж, клякането си остава царят. За успеха на тежките клякания обаче е необходима не само физическа, а и вътрешна сила. Трябва душевно да се приготвите за всяка серия и всяко повторение. Но успехът зависи и от координираните усилия на всяка част от тялото ви. Това е моментът, в който извличате най-голямата полза от тежките клякания.
Свръхнатоварванията на мускулите на краката, таза, кръста, раменния пояс и торса увеличават нивото на анаболните хормони в тялото - освен това за поддържане на баланса се активират и стабилизиращите мускули. При максималните клякания нервната система е принудена да променя участието на мускулните влакна, „запалвайки" бързо по-голям процент от бързите мускулни влакна за вдигането на по-голяма тежест. Ако тежестта е подмаксимална - както при стандартните бодибилдинг тренировки, нервната система ангажира по-малко експлозивни и повече издръжливи влакна. Така че за да тренирате най-мощните мускулни клетки (с най-голям потенциал за растеж) трябва да стигнете близо до единицата си, за да вкарате тези влакна в действие.


Проблемът при повечето програми за клякане е, че те са направени около тренировъчния сплит на силовите трибойци. Това е добре, ако сте такива, но ако търсите размер, ще трябва малко да увеличите нивото при съпровождащите вдигания дори и да работите върху изграждането на максимална сила в клякането . Тази 4-седмична силовоизграждаща програма за максимално клякане дава структурата, която ще ви помогне значително да увеличите силата в клякането си, без да загубите трудно качената мускулна маса. За начало вмъкнете тази тренировка в обикновената си програма. Започнете деня за крака с много добро загряване - 10 минути кардиодейност и две-три леки загряващи серии, със стречинг между всяка серия клякания. Ако тренировъчният ви сплит е тридневен (бутащите мускулни групи в един ден, дърпащите в друг и краката в третия) ще можете да минавате през целия цикъл всеки месец. А това е нова максимална единица на всеки 30 дни! И отсега кажете на хората от вашата зала да поръчат нови тежести -старите просто няма ви стигнат!

Марк Казелман
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2253839969635 Seconds