Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Мускулите на предната област на мишницата - анализ - Arms
Мишничен бицепс/ двуглав мишничен мускул, мишничен мускул и мишнично – лъчев мускул
Когато влезете във фитнес залата, виждате, че много спортисти блъскат тежести, за да развиват трицепсите си, и още повече да насочват тренировката към бицепсите си. Много спортисти са обсебени от идеята за огромни и мощни бицепси. Те винаги са свързани със сила и мощ и са залегнали в мисленето на всеки младеж, което се подхранва непрекъснато и от популярните комикси и телевизионни герои.


Навсякъде по света видът на атлетичните мускулести герои предизвиква възхищението на юношите. Когато те се появят на сцената, тълпата крещи: “Я им покажи какво значи мускул". Така им се иска техните герои да надуят бицепси. И затова не е чудно, че всички са така вманиачени да развиват „перфектни" бицепси. За трениращите със съпротивление не съществуват граници на вложени усилия и време за това. Трябва да разберем обаче, че двуглавите мускули имат малка мускулна маса и поради, ако им се отделя твърде голямо внимание, често се появяват симптоми на претренираност.
По-рядко тренировката за бицепсите и трицепсите се поставя в центъра на най-трудните за въздействие части на тялото. По-рано говорихме за претренираността на трицепсите чрез работа върху тях в един и същи ден с гръдните и раменни мускули. Същото можем да кажем и за бицепсите, тъй като те често се активират силно и по време на трениране на други части на тялото и поточно на гръбните мускули. Така те постоянно са подлагани на прекомерно натоварване. Дори когато не се включват в тренировката за другите части на тялото, бицепсите могат да бъдат лесно "изпържени докрай", тъй като за тях съществуват прекалено голям брой упражнения и комплекси от упражнения.
Правилен режим за трениране на бицепсите може да бъде изграден само след пълното запознаване с мускулатурата на предната страна на мишницата. Освен това програмата трябва да бъде изготвена изключително внимателно за максимално стимулиране на бицепсите, без да се получат симптома на претренираност на тази лесно податлива на умора мускулна група.
Най-добрият подход за всеки ентусиаст би бил следният: колкото по-малко - по-добре, бързай, но полека. Най-ефективно се оказва тренирането с малък брой упражнения (обикновено две - три), всяко от тях с по 3 - 4 серии. От всички мускулни групи, мускулите на предната област на мишниците изискват най-голямо търпение и познаване на програмата от страна на спортиста. С тази област се злоупотребява най- често. Не забравяйте, че за мишничния бицепс и мишничния мускул трябва да се грижим, а не да ги мъчим, ако искаме те да достигнат оптималния си растеж и развитие.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11798191070557 Seconds