Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Мускули на гърдите - Chest
Областта на гърдите се счита вероятно за една от най-забележителните и правещи впечатление мускулни групи от цялата мускулатура на човека. Така тя е обект на най-голямо внимание от страна на всички, които „помпат" с тежести. Добре изградената гръдна област прави впечатление и създава усещане за симетрия, както и аура от могъщество и сила.


Когато Кинг Конг изпитва прилив на енергия и вдъхновение от срещата си с Фей Рей, той се излъчва гордо и започва да удря гърдите си с юмруци. Когато Тарзан иска да изрази чувствата си пред своите другари в джунглата, изкрещява, блъскайки с юмрук гърди. В яко развитите гръдни мускули има нещо могъщо, вдъхновяващо, излъчващо усещане за успех. Повечето спортисти отделят голяма част от времето и енергията си, за да развиват добре оформени мускулести гърди. Без съмнение никой не се колебае да бъхти серия след серия от упражнения за тази област. Това е обикновено приятно и забавно, защото резултатите са винаги налице и сам можеш да наблюдаваш как тежестта, с която си способен да работиш все повече се увеличава - това е тест за самия теб.
Стремежът да се изгради внушителна гръдна мускулатура обаче, често се превръща в идея фикс. Съществува тенденция да се прекалява с упражненията преси с щанга и дъмбели под всякакъв ъгъл, както и с върхови упражнения, което не рядко води до синдрома на претренираност. Това задържа развитието на гръдните мускули. Освен това, то може да задържа растежа и развитието на цялостната мускулатура, защото се жертват останалите части на тялото, за да се развият само тези мускулни групи. И още по-важно, трениращият може да се изложи на голяма опасност от получаване на сериозни травми. Неразумно подбраната тежест често причинява външни и вътрешни увреждания. Трябва да разберем, че тренировката за гърдите, макар стимулираща и интересна, има вероятност да застраши дори и живота ви. Разумният избор на тежест и спазването на правилната техника на изпълнение са нажни за безопасната и ефективна тренировка.


Pectoralis major (голям гръден мускул)
Местоположение: Най-големият гръден мускул започва от ключицата и гръдната кост както и от фасцията, покриваща долния край на гръдния кош и малкия гръден мускул. Влакната му са разположени косо и напреко върху раменната кост, образуват предния край на подмишничната ямка, като създават плътен ръб от мускули отстрани в горната част на гръдния кош.

Големият гръден мускул се състои от две глави
Големият гръден мускул има две области или ,,глави", които са наречени съобразно тяхното разположение. Най-горната част на мускула се нарича клавикуларна глава и започва от предната част па ключицата. Долната част на мускула се нарича гръдно-костна глава. Започва от горната част на гръдната кост и горния край па ребрения хрущял. Двете глави са свързани и образуват общо сухожилие и се залавят за гребенчето разположено под голямото възвишение на мишничната кост в раменната става. Гръдно-костната глава го залавя в страничната част на предната област на мишничната кост при укрепването на делтовидния мускул.
Функция: Големият гръден мускул служи за привеждане на рамото (ръката преминава напреко пред тялото) и участва в страничното въртене на рамото от раменната става. Клавикуларната глава служи за сгъване на рамото (повдигане на ръката пред тялото). Гръдно-костната глава служи за разгъване на рамото при спускане на ръката надолу пред тялото.

Pectoralis minor (Малък гръден мускул)
Местоположение: Малкият гръден мускул, както подсказва самото му име, е с по-малки размери и е разположен под големия гръден мускул. Той минава по предната повърхност на гръдния кош и предната повърхност на второто и петото ребро. Залавя се върху клюновидния израстък на лопатката. Развиването на малкия гръден мускул стимулира цялостната хипертрофия на гръдната област, поради това че той е разположен под големия гръден и неговият растеж стимулира изпъкналостта (дълбочината и дебелината) на гърдите.
Функция: Малкият гръден мускул участва в стабилизирането на лопатката докато тя се изнася напред и надолу спрямо стената на гръдния кош. Той участва в подпомагането на дишането по време на вдишване. Идеята да се диша дълбоко по време на тренировката за гърдите е насочена към растежа и развитието на малкия гръден мускул.

Serratus anterior (преден зъбчат мускул)
Местоположение: Предният зъбчат започва от предната странична повърхност на ребрата (непосредствено под широкия гръбен мускул), минава покрай гръдния кош и се залавя върху средния ръб на лопатката. Той се покрива от нея в долния си край и от големия гръден мускул в горния.
Функция: Предният зъбчат мускул участва в опъването на лопатката (издърпва я напред) и я притиска към стената на гръдния кош. Участва активно и в стабилизирането й и по този начин задейства други движения.

Intercostalis (междуребрени мускули)
Местоположение: Друга мускулна група, разположена в гръдната област, носи наименованието междуребрени мускули. Тя се състои от три мускула, движещи се между две ребра (единият е непосредствено над реброто, а другият под него).
Функция: Междуребрените мускули участват активно във вдишването и издишването.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11533498764038 Seconds