Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Набиране - зад врат или пред гърди? - Latissimus
Двете упражнения натоварват гърба по съвсем различен начин, подобно на раменните преси зад врат и пред гърди. Набирането зад врат е по-трудно за повечето хора, тъй като ъгълът на набиране натоварва повече малкия и относително по-слаб мускулус терес и тук трудно могат да бъдат активирани всичките влакна на широкия гръбен мускул. Те са определено добри за разширяването на горната част на гърба, но трябва да се внимава как се изпълняват. Препоръчвам набиранията да са бавни, извършени изцяло под контрол, като не се хващате твърде широко за лоста. Набирането пред гърди е значително по-безопасно за раменните стави и позволява по-широк обхват на движението, като същевременно включва повече мускулни влакна от ромбоидния и другите гръбни мускули, както и от широкия гръбен мускул. Отново не се опитвайте да използвате твърде широк хват и бъдете сигурни, че сте извили подобно на арка горната част на гърба. Повдигайте се нагоре, докато горната част на гърдите допрат лоста. 
Този начин на набиране позволява да използвате различни видове ширина на хвата-от стандартния средно широк надхват до тесен подхват, а така също и неутрален хват на „V"-образен лост, закачен допълнително при който дланите са една срещу друга. При всичките варианти се отпускайте додолу, като разтягате добре тръбната мускулатура, същевременно обаче поддържайте напрежението в широкия гръбен мускул и раменете и не разтягайте до крайна степен. Използвайте фитили на китките за да насочите натоварването към гръбните мускули, вместо то да се поеме от бицепса и предмишницата. Моето предложение е да работите по варианта пред гърди
първоначално. Отработете техниката и изградете една база от сила и маса. Едва след това преминете към варианта зад врат.
Начинаещите трябва да започнат с две серии, като правят минимум по 6 повторения на серия, да работят до отказ при всяка от тях и да почиват 1-2 минути между тях. Няма да се нуждаете:от повече от 3-4 серии, ако правите набиранията правилно и работите достатъчно тежко. Работете до отказ при всяка серия, докато направите 12 или повече набирания в пълния обхват на движението. От този момент нататък можете да закачите тежест на колана си след първата серия. Няма да сгрешите с набиранията, те изграждат гърба и му дават ширина.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16461396217346 Seconds