Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Навеждане встрани от стоеж – Abdominal
Навеждането встрани е едно от най-популярните упражнения за коремните мускули и много спортисти смятат, че чрез него като въздействат върху косите и коремни мускули, ще намалят размера на талията си. За съжаление, това движение (най-често изпълнявано със съпротивление) всъщност ги увеличава. Както става и с повечето упражнения със съпротивление, и то спомага за растежа и развитието на мускулите, които активира (в случая това са вътрешният и външен коси коремни мускули ). Препоръчваме да не се използва съпротивление в това упражнение.
Размерът на косите мускули може да се намали чрез изгаряне на мазнините в тази област, изпълнявайки редовни аеробни упражнения и специална диета, а не чрез тренировка със съпротивление. Тя всъщност стимулира растежа и развитието им, а не ги намалява. Осен това, ако трябва да ги стимулираме, трябва да изпълняваме завъртания с извиване. Навеждането встрани се надценява по отношение на въздействието му за намаляване на размера на тези мускули и заради това трябва да се изпълнява рядко и без допълнително съпротивление. Трябва да отбележим обаче, че дори самото телесно тегло поощрява мускулната хипертрофия и не намалява размера на талията. И косите мускули хипертрофират чрез работа със съпротивление (анаеробни упражнения) като всички останали движения, например както вдигането на краката от лег до седеж въздействат върху коремните мускули.

side bend


Възможни са различни варианти
Трябва да отбележим, че навеждането встрани може да се изпълнява по различни начини: от стоеж, от наклонен стоеж (с помощта на наклонена дъска за вдигане от лег до седеж ) и хоризонтално (с помощта на лежанка за разгъване на гърба). По същество движението всъщност е навеждане от кръста до хоризонталната равнина. Важно е да се изпълнява с бавни мускулни съкращения и да се задържа в края и на двете фази. Областта на косите мускули може лесно да се претовари, ако не се спазва стриктно правилната техника. Тук ще разгледаме варианта на упражнението от стоеж.Изпълнение
1. Заемете правилното изходно положение в нормален стоеж с крака разтворени на ширината на рамената и ходила леко разтворени встрани. Ако искате да увеличите амплитудата на движението може да съберете малко краката.
2. Гърбът трябва да е опънат и стегнат, а главата изправена. Ръцете трябва да са спуснати надолу отстрани на тялото и напълно разгьнати.
3. Започнете концентричната фаза чрез странично сгъване.
4. Завършете концентричната фаза чрез странично пресово движение за силно съкращаване на външния и вътрешен коси мускули.
5. Започнете ексцентричната фаза, изправяйки трупа до вертикално положение чрез странично разпъване.
Важно
1. Не използвайте допълнително съпротивление - само тежестта на собственото си тяло.
2. Концентрирайте се силно върху косите мускули за максималното им стимулиране.
3. Трябва да не извършвате рязко и бързо движението и да не облекчавате по този начин косия мускул по време на пресата.Така може да разтегнете прекалено много косия мускул от другата страна в края на концентричната фаза.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13198685646057 Seconds