Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Отвеждане на бедрото встрани - Hips
Cable Adductor
Отвеждане на бедрото встрани (от тазобедрената става) с кабели
При това упражнение коланът за глезена се поставя така, че да е под права линия с външната част на ходилото, а не с вътрешната. Опорният крак е на повдигнатата платформа, а действащият се отвежда встрани. Трябва да устоявате на желанието да се навеждате от кръста, за да използвате инерцията при движението. Необходимо е да поддържате необходимата изправена стойка по време и на концентричната и на ексцентричната фази на движението.
Кабелът може да се отвежда направо встрани от тялото или да се връща обратно под 45°. С отвеждането встрани акцентът се насочва към средния и малък седалищни мускули. Ъгълът от 45° включва в движението големия седалищен. Помнете, че то се извършва с ходила успоредно на положението на тялото c акцент върху задната част на ходилото, за да се попречи на пръстите да поемат първи движението, което би включило и други мускули.
Изпълнение
1. Заемете правилно изходно положение, като поставите колана на глезена на действащия крак и застанете на леко повдигнатата платформа с опорния крак. (Достатъчно е да използвате диск от 10 кг).
2. Действащият крак трябва да се постави малко отвъд линията на тялото (на около 15-20 см).

upr_kraka3. Ръцете трябва да са на опорната установка, а тялото трябва да е изправено. Съществува възможност да се накланяте встрани, за да улесните вдигането. Това обаче ще провали ефективността на упражнението, тъй като ъгълът на изпълнение се намалява.
4. Започнете концентричната контракция на движението, като изтегляте крака през линията на тялото. Трябва да внимавате ходилата да са с петите напред, за да противодействате на свиването на колената. Трябва също така много бавно да придвижвате съпротивлението и да не правите резки движения.
5. Завършете концентричната контракция, като изнесете съпротивлението напречно на тялото и повдигнете крака встрани и нагоре. Не трябва да го повдигате много нависоко, за да получите желания ефект за страничната област на бедрото. Трябва да внимавате непрекъснато да държите краката изпънати и да не се поддавате на желанието да сгънете коляното докато изнасяте съпротивлението пред тялото.
Важно
1. Използвайте слабо съпротивление и изпълнявайте движението бавно.
2. Без резки отскачащи движения.
3. Дръжте изпънат крака през цялото време на изпълнение на упражнението.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2020161151886 Seconds