Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Велоергометър
Стационарното колело е най-удобният и изискващ най-малко усилия при експлоатация кардио уред. В същото време той е най-малко ефективен поради ограниченото участие на мускулатурата. Има и такива, при които участват и ръцете.
Представете си, че имате нарушено равновесие и проблеми с вестибуларния апарат. Тогава най-добрият уред за вас ще е стационарното колело (велоергометър).

На него можете да тренирате и едновременно да четете книга. Е, за да изгорите същото  количество калории, ще трябва да въртите педалите по-дълго време, отколкото при бягането. В избора на велоергометър също има тънкости. При магнитния движението е много по-плавно, равномерно и приятно, отколкото при този с ремък. Най-доброто съпротивление при педалиране се постига, ако силозадаващото устройство е с генератор или електрическо захранване. В последните години широко приложение намери т.нар. „спин байк" или „indoor bike", който в най-голяма степен моделира движенията на шосейните велосипеди. Той е и най-ефективен. При него няма свободен ход. При малко зададено съпротивление на педалиране, набрана инерция, известно време дори без усилие педалите продължават да се въртят, а мускулите на краката да работят пасивно. Циркулацията на кръвта продължава, а ефектът е двоен.  За лидер в този вид стационарни колела се смята американската фирма SHWINN.

Добавки-промоцияОтдавна в Западна Европа се практикува групова аеробика на спин байкове. Произведоха се и първите спин байкове за групови тренировки във водна среда.
Тъй като стационарното  колело е  най-често на използваният уред за трениране в домашни условия, ето една немаловажна подробност. Регулирайте седалката, така че тя да бъде почти наравно с коляното, когато педалът е в крайно предно положение . Тя трябва да е удобна и да не притиска кръвоносните съдове на таза. Това е особено важно за мъжете. Първи опит в изработката на специални седалки, които да не пречат на кръвообръщението при седене, направи фирма PROTEUS. В момента съвместно със специалисти от БАН разработваме нов тип седалка за велоергометри.
Трениращите с болки в кръста, гърба и врата, както и тези с разширени вени или проблеми в сърдечносъдовата система са усетили комфорта на педалиране на лежащо колело (рекумбент байк). Почти хоризонталното положение позволява на кръвта да циркулира лесно и отдалечава настъпването на умората. Ако за първи път влизате в залата, започнете с рекумбент байк. Професионалните стационарни велосипеди имат голям ход при движение на педалите. Нагласете седалката така, че освен удобството да осигурите и почти пълно разгъване на коленните стави. Оборотите да са около 80 в минута .

списание  Iron Man 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12936592102051 Seconds