Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Плочки на корема

Когато става дума за коремни мускули, Гунар Петерсон изобщо не е впечатлен от големите числа. Тези, които правят маратонски серии от коремни преси и повдигане на крака могат да изградят известна мускулна издръжливост, но опитът да се изградял релефните коремни плочки е безуспешен „Мисля, че най-важният недостатък на програмите за коремни мускули е големият брой коремни преси, които правят хората - казва Петерсън, в чиято зала в Бевърли Хилс тренират елитна атлети. - Аз съм привърженик на коремните преси, но коремните мускули трябва да се тренират във всички три плоскости на движение, с тежести и различен брой повторения, които трябва често да се променят."

 

 

Ако някой знае как трябва да се смесват нещата - това е Петерсън. Това е очевидно още в мига, когато стъпите в неговата зала и видите десетки машини, за които даже не сте предполагали, че съществуват. Всички тези необикновени уреди са особено полезни, когато тренираме коремни мускули.
„Мислете за мускулите на коремната стена като работещи през цялото време - казва той. - Те са мускули, които участват при всяко движение, които непрекъснато играят ролята на стабилизатори ,за да поддържат тялото в право положение. Като си представите натоварването в течение на целия ден, това наистина е голям шок за тях. Не мисля, че да се направят 250, 500 или 1,000 коремни преси е достатъчно, когато разберете колко комплексна е коремната преса. Тези мускули се нуждаят от предизвикателства. Това се опитвам да правя в залата."
Освен разнообразието, което широко прилага Петерсон, той е убеден и във възможностите на инстинктивната тренировка на коремните мускули. Той не обича да предписва определен брой серии и повторения за дадена тренировка. Неговият най-общ ръководен принцип при тренировка на средната част е общо 6-20 серии в зависимост от тяхната тежест и 6-25 повторения за серия. „Опитвам се да ви дам ориентировъчни цифри за сериите и повторенията, но за всеки човек е индивидуално - обяснява той. - Всичко зависи от това къде сте в програмата. Дали това е ден само за коремни мускули или ги тренирате трети път за тази седмица. В някой ден имате слаби постижения, а в друг не е така защото сте имали три почивни дни." „Когато аз кажа 6-20 серии и 6-25 повторения това не означава, че трябва да направите 20 серии от по 25 повторения - добавя той. - Но това също не означава 6 серии по 6 повторения. Трябва да се научите да бъдете интуитивен."
Основното правило на тренировката е да натоварвате коремните мускули по всички възможни ъгли с различни машини и с телесната тежест, добавяйки дроп серии. Той казва: „Колкото повече смесвате нещата, толкова по-добре коремните мускули ще отговарят на тренировката и толкова по-достижими ще станат тези изплъзващи се релефни коремни плочки."

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22932100296021 Seconds