Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Повдигане на колената до стойка седеж от лег - Abdominal
Едно от най-пренебрегваните коремни упражнения е особено полезното повдигане на колената до стойка седеж от лег. То е много близко до коремните преси и би трябвало да се нарича обратна коремна преса. Тъй като е по-популярно под горното си наименование обаче ще продължим да го наричаме така. То въздейства максимално върху правия коремен мускул и вътрешния и външен коси мускули. Неговата ефективност проличава от това, че в движението участва сгъването на гърба, а не на тазобедрените стави, и това спомага за развитието на коремните мускули.
Изпълнение
1. Заемете правилното изходно положение в тилен лег на пода и с крака свити, така че между бедрото и подбедрицата да се образува прав ъгъл.2. Поставете ръцете от двете страни на тялото за по-добра стабилност. Въздействието може да се увеличи без да се използва пода за рамо на лост. Колкото по-силен е натискът с ръцете, толкова по-слабо се акцентира върху долната част на коремната област при повдигането на таза.
3. Започнете концентричната фаза, повдигайки хълбоците от пода - това ще даде възможност за ротация на таза. Трябва да повдигнете краката така, че колената да са на нивото на лицето.

Магазин за хранителни добавки


4. Съсредоточете се изцяло върху коремната преса, докато вдигате нагоре краката си, за да извлечете най-голяма полза от упражнението. Трябва да натискате с ръце колкото може по-малко и да отпускате колкото може повече рамената през цялото време.
5. Започнете ексцентричната фаза, спускайки бавно краката надолу. Задържайте правилната им стойка като седеж и не позволявайте да се изпъват при спускането им. Ако се разгънат встрани, движението ще се насочи към сгъвачите на тазобедрената става, а не към коремните мускули.
6. Завършете ексцентричната фаза, спускайки краката до крайното положение с бедрата и подбедриците под прав ъгъл.
Важно
1. Стимулирайте силно коремната област за най-голям ефект от упражнението.
2. Повдигайте краката така, че колената да са на нивото на лицевата област в крайната точка на концентричната фаза.
3. Поддържайте правилната стойка седеж за максимално въздействие върху долната част на коремната област.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22520899772644 Seconds