Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Повдигане на рамената с щанга зад гърба – Trapezius
Задното повдигане на рамената с щанга е не толкова често използвано упражнение. При него щангата се държи зад тялото и се движи както при обикновеното вдигане пред гърди. То акцентира по-силно върху средните влакна на трапецовидния мускул.
Включване на средните мускулни влакна
Обикновеното повдигане на рамената с щанга пред гърди силно въздейства върху горните влакна на трапецовидния мускул, но изключва средните. Движението зад тила въздейства върху горните влакна и в двете фази на движението защото лопатките са притиснати една до друга под влияние на щангата.
Допълнителното стягане зад раменната област и съпътстващото го разтягане на предната е важен компонент на правилното изпълнение на движението.
Изпълнение
1. Заемете правилното изходно положение в нормален стоеж в разкрач на ширината на рамената и ходила леко навън с лице към установката и щанга на височината на горната област на задната бедрена област.
2. Сгънете тазобедрените и коленни стави с ръце върху щангата. Хванете я с надхват малко по-тесен от ширината на рамената и я свалете от установката.
3. Заемете изправен стоеж с леко повдигната брадичка.
4. Спуснете ръцете надолу до пълното им разгъване.
5. Започнете концентричната контракция изтегляйки раменете нагоре с изпънати ръце. Не трябва да ги спускате и вдигате по инерция.6. Вдигнете щангата, като повдигнете рамената до ушите си. Ще ви се иска да наведете главата и раменете леко надолу, докато издигате тежестта, но не трябва само леко да следите с нея движението на щангата.
7. Завършете концентричната фаза с повдигане на рамената колкото може по-високо към ушите и задръжте до две в горната точка.
8. Започнете ексцентричната фаза, спускайки тежестта със силно нервно импулсиране на трапецовидния мускул, за да противодействате на гравитацията.
9. Завършете ексцентричната фаза, спускайки тежестта до крайната й точка. Не трябва да бързате, за да не увредите раменната става, връзките и сухожилията й.
Важно
1. Не сгъвайте тазобедрените и коленни стави в началото на вдигането, за да не използвате инерцията.
2. Дръжте ръцете изпънати през цялото движение.
3. Не позволявайте на тежестта да преминава много бързо през ексцентричната фаза, тъй като това натоварва силно раменете и може да увреди сериозно връзките и сухожилията в тази област.
*Забележка: Препоръчваме първо да овладеете добре повдигането на рамената с щанга пред гърди преди да се опитате да изпълнявате варианта зад тила.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14258098602295 Seconds