Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Повдигане на рамената с щанга на смит машина - Trapezius
Движението може да се изпълнява и на смит машина за повдигане на рамената с щанга. Смит машината дава по-голяма стабилност и въртенето на рамената се намалява. Ако те се завъртят, съпротивлението остава неподвижно и така по-слабо се натоварва ставата.
Смит машината дава възможност за правилно изпълнение.
Смит машината дава възможност да се поддържа правилната форма на движението през цялото време и има по-малка опасност да изтеглим щангата нагоре и назад със задно въртене на рамената. Така на практика се елиминира често срещаната грешка, която води до извиване на гърба. Въпреки това е необходима пълна концентрация, за да не се допусне това.Тук има по-малка опасност да отпуснем тялото си в ексцентричната фаза, защото движението се изпълнява право нагоре и надолу. Със свободна щанга спортистът често първо издърпва щангата назад и след това я спуска с изнасяне напред. Движението право нагоре-надолу спомага да се поддържа изправеният стоеж.

Суплементи за качване на мускулна маса


Изпълнение
Основните положения за работа със свободна щанга са валидни и за това упражнение. Скоростта на мускулното съкращаване обаче е по-бавно при повдигането на рамената при щанга на смит машина, поради триенето на механизма. Използването на машината дава възможност също така да се променя вертикалния стоеж с лек наклон напред. Това позволява да се въздейства върху трапецовидния мускул още по-силно. При свободна щанга не се препоръчва наклон напред, защото може да доведе до отпускане на тялото (сгъване на тазобедрената става) по време на ексцентричната фаза на движението.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2101879119873 Seconds