Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Повдигане на рамената с щанга на смит машина - Trapezius
Движението може да се изпълнява и на смит машина за повдигане на рамената с щанга. Смит машината дава по-голяма стабилност и въртенето на рамената се намалява. Ако те се завъртят, съпротивлението остава неподвижно и така по-слабо се натоварва ставата.
Смит машината дава възможност за правилно изпълнение.
Смит машината дава възможност да се поддържа правилната форма на движението през цялото време и има по-малка опасност да изтеглим щангата нагоре и назад със задно въртене на рамената. Така на практика се елиминира често срещаната грешка, която води до извиване на гърба. Въпреки това е необходима пълна концентрация, за да не се допусне това.Тук има по-малка опасност да отпуснем тялото си в ексцентричната фаза, защото движението се изпълнява право нагоре и надолу. Със свободна щанга спортистът често първо издърпва щангата назад и след това я спуска с изнасяне напред. Движението право нагоре-надолу спомага да се поддържа изправеният стоеж.

Суплементи за качване на мускулна маса


Изпълнение
Основните положения за работа със свободна щанга са валидни и за това упражнение. Скоростта на мускулното съкращаване обаче е по-бавно при повдигането на рамената при щанга на смит машина, поради триенето на механизма. Използването на машината дава възможност също така да се променя вертикалния стоеж с лек наклон напред. Това позволява да се въздейства върху трапецовидния мускул още по-силно. При свободна щанга не се препоръчва наклон напред, защото може да доведе до отпускане на тялото (сгъване на тазобедрената става) по време на ексцентричната фаза на движението.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26224708557129 Seconds