Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Прав или извит лост - Biceps
Движението  Скотово сгъване може да се изпълнява с прав или извит лост. Възможно е да се използват и дъмбели, но затова ще говорим по-късно. В повечето случаи, когато видим установка за  Скотово сгъване, на нея има извит лост. На пръв поглед изглежда, че това упражнение се изпълнява най-вече с извит лост.

Извит лост

С него се активира силно мишнично-лъчевия мускул на предмишницата и мишничния мускул в долната област на мишницата. Задейства се и дългата глава на бицепса. Това движение е върхово за външната част на бицепса и изгражда неговата ширина, която е признак за добре развит мускул. Погледнат отпред обаче, бицепсът ще изглежда недостатъчно развит в средната си част (късата глава), тъй като извитият лост не стимулира тази област.
Струва ни се, че широкият хват с извит лост стимулира повече рамената отколкото тесния и близък хват. Препоръчваме да се използва по-тесен хват за максимално стимулиране на предната мишница. Освен това тясната част на извития лост е по-малко огъната от външната и това води до подсилване на подхвата и съответно до по-голямо стимулиране на средната част на предната област на мишницата.

Извитият лост стимулира късата глава на бицепса
Трябва да подчертаем обаче, че извитият лост активира по уникален начин вътрешната част на бицепса. Поради неговото разположение и функция и закрепването му върху лопатката, при надхват под ъгъл се опъва вътрешната част на бицепса. Тесният хват увеличава опасността да се разтворят лактите по-широко от ширината на рамената и така рамената се отвеждат. За разлика от него използването на прав лост с тесен хват стимулира дългата глава. Това движение се различава и от използването на извит лост от стоеж, при което рамената не са опрени и дългата глава се стимулира особено силно. Отвеждането па рамената предизвиква разтягане на средната област на предната мишница и това стимулира още по-силно късата глава. Тъй като тежестта има за опора лежапка под ъгъл, а рамената са отпуснати и лактите са пред тях, късата глава се активира още повече.

Прав лост!

Използването на обикновен прав лост в движението  Скотово сгъване дава възможност да се използва пълно завъртане на китките навън и това води до върхово развитие на предните мишнични мускули, защото активира късата глава па бицепса. Така се стига до по-цялостно развитие на тази област. Въздействието и върху двете глави оформя страничната и средна области на мишницата. Ако погледнем бицепсите отпред, ще видим, че те представляват внушителна маса.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27508807182312 Seconds