Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Преса с дъмбели с надхват - Deltoids
Основната полза от пресата с дъмбели с надхват е, че акцентира допълнително предната глава на делтовидния мускул, а също така и средната глава при силовото движение. Средната глава се активира в резултат изолираното движение и много спортисти използват възможността да изпълнят това силово движение, за да стимулират растежа и развитието на трудно достижимата средна област на тези мускули.
 


Препоръчва се изпълнението с двете ръце едновременно

Упражнението може да се изпълнява с едновременно вдигане на дете ръце или с редуването им. За по-голяма стабилност препоръчваме едновременното изпълнение с надхват. Редуването на ръцете често води до накланяне на съответната страна. Това намалява ефективността на упражнението и може да предизвиква прекомерно натоварване на делтовидните мускули.
Преса с  дъмбели с надхват

Изпълнение
:
1. Седнете на седалката на машината за задни бенч преси (със задна облегалка) и хванете два дъмбела с хват чук. Повдигнете дъмбелите с пресово движение чук до изходното положение на нивото на рамената. Ако съпротивлението се окаже твърде голямо използвайте изтласкване, за да повдигнете дъмбелите до изходното положение.
2. Щом изнесете дъмбелите до изходно положение, завъртете китките навън ( с длани навън), така че сега да са в надхват. Лактите трябва да са под дъмбелите, а не зад тях. Ако са зад тях, раменните връзки се натоварват прекалено много, докато поставянето им под дъмбелите води до въздействие върху делтовидните мускули. Желаното положение на лактите може да се постигне чрез свръх-разгъване на китките.
3. Дръжте гърба стегнат и главата изправена с поглед напред. Не навеждайте назад главата си много, защото това ще предизвика извиваме па гърба и ще изложи на опасност поясната област и ще принуди рамената да заемат неудобно и опасно положение по време на вдигането.
4. Поставете дъмбелите на естествено разстояние един от друг, както бихте поставили ръцете си върху лоста на щанга, ако използвате такава. Разстоянието между тях трябва да е такова че да се получи прав ъгъл между мишниците и подмишниците. С бавни равномерни импулси към двете рамена едновременно започнете концентричната контракция, като разпънете лакътните стави, за да вдигнете дъмбелите. Забележка: Нервните импулси се насочват към рамената преди вдигането като ракета, готова за излитане. Нервните импулси сигнализират на двигателните единици в мускулните влакна, че трябва да подготвят мускула за предстоящата задача и по този начин предотвратяват опасността от травми.
5. Дръжте стегнато положение на цялото тяло докато продължава концентричната фаза и повдигайте дъмбелите бавно и равномерно. Лактите трябва да са под тежестите, за да не се натоварват връзките и сухожилията. Щом стигнат най-горната точка, започнете да ги спускате към средната линия на тялото за по-голяма амплитуда на движението, което ще даде възможност да се стегнат делтовидните мускули. Внимавайте да не извършвате рязко движение в края на концентричната фаза. Желателно е тя да завърши малко преди (7/8ми) пълното разгъване до крайно положение, за да се намали натоварването на лактите и съединенията на връзките и сухожилията в рамената.
6. Задръжте до едно в края на концентричната фаза преди да започнете ексцентричната.
7. Започнете ексцентричната фаза, спускайки бавно тежестите до изходното положение до рамената. Използвайте пълна амплитуда на движението, така че долния край на дъмбелите да стигне на нивото на рамената. Ако дъмбелите се спуснат по-надолу връзките могат да се увредят, защото товарът се пренасочва от делтовидния мускул към тях в края на ексцентричната фаза и началото на концентричната контракция.
8. Не позволявайте на тежестта да се изнесе напред по време на ексцентричната контракция. Дръжте китките свръх разгънати, за да поддържате лактите под дъмбелите.
9. Избягвайте оттласкването от най-долната точка на движението и не използвайте инерция при изпълнение на следващата концентрична контракция, когато завръщате тежестите до изходното им положение на височината на рамената.

Бележки:
1. Дръжте лактите под тежестите и през двете фази на движението.
2. Дръжте гърба стегнат и постоянно опрян на задната облегалка.
3. Не извършвайте рязко движение в края на концентричната контракция.
4. Не оттласквайте тежестите в края на ексцентричната контракция.
5. Не се пресилвайте. Следете внимателно мускулните сигнали, за да установите дали не настъпва умора. Опитът да направите още едно повторение може да се окаже фатален.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15694999694824 Seconds