Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Привеждане на бедрото с кабел - Glutes
Това е още един начин за работа върху мускулната група на седалището е да се използва друг вариант на упражнението с кабели за бедрата (от тазобедрената става) с движение, насочено към тялото. То е противоположно на отвеждането на крака с кабел.


При това движение въздействието се осъществява, като се поставя крака напреко пред тялото. Спазвате се всички основни положения като при отвеждането на крака. Не бива да допускаме сгъване на коленната става на движения се крак при изнасяне на кабела кръстосано пред тялото, тъй че трябва да се съсредоточим върху задържане на колената изпънати. И тук има опасност да се залюлява тялото от една на друга страна, за да се използва инерцията в изпълняване на движението.
Съветваме трениращия да се съсредоточи върху водещото положение на задната част на ходилото, а не на предната. Акцентът върху задната част въздейства допълнително върху вътрешната област на бедрата, което активира силно средния седалищен мускул.
Движението може да се изпълнява под 45° или под 90° (право встрани от тялото). За да успеем да стиснем по-силно средния седалищен мускул, желателно е да се използва ъгъл от 90°. Трябва да се съсредоточите изцяло за постигане на пълна амплитуда на движението, тъй като съществува тенденция да се прекрати концентричната фаза на контракцията малко преди пълното разгъване. Разгъвайки напълно крака имаме възможност да акцентираме върху големия седалищен мускул в трудната за въздействие вътрешна област на бедрото. Трябва отново да подчертаем, че е задължително през цялото изпълнение да държим краката изпънати. В противен случай ще сгънем коленната става, което силно ще намали ефективността на упражнението.
Трябва да използваме бавни контракции, за да получим най-добри резултати. Задръжте след приключване на концентричната контракция до две и после бавно да върнете тежестта до изходното положение. Необходимо е да противодействате на силите на земното притегляне по време на ексцентричната контракция.

Изпълнение:
1. Заемете правилното изходно положение в стоеж на повдигнатата платформа с кабел, закрепен на действащия крак, който се поставя малко по назад от линията на тялото.
2. Тялото трябва да е изправено и в никакъв случай не трябва да се навежда от кръста.
3. Бавно започнете концентричната контракция на движението, като изгегляте кабела напреко пред тялото. Петите трябва да водят в движението, тъй като това не позволява да се свива коляното и да се избегнат травми в коленната става.
4. Завършете концентричната фаза, като изтегляте кабела напреко пред тялото равномерно до напълно разгънато (естествено) положение. Трябва да се съсредоточите върху изправения стоеж на трупа без наклон от кръста в края на движението.
5. Трябва да задържите, броейки до едно, преди да започнете ексцентричната фаза на движението.
6. Бавно започнете ексцентричната контракция като спускате крака бавно отново напреко пред тялото.
7. Завършете ексцентричната фаза, издърпвайки кабела отново към изходното положение. Трябва да сте сигурни, че сте в изправен стоеж, без наклон на горната част на трупа, по време на изпълнение на цялото движение.

Бележки:
1. Използвайте леко съпротивление и поддържайте непрекъснато изправения стоеж на трупа през цялото упражнение.
2. Дръжте краката изпънати и стегнати през цялото изпълнение на движението.
3. Използвайте бавни контракции и не се поддавайте на естественото желание да правите резки движения.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14181900024414 Seconds