Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи

Reload
Reload
45.00 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Пулдаун с неутрален хват - Latissimus
Сигурен съм, че сте правили пулдаун (теглене на горен скрипец) с над хват или подхват, но опитвали ли сте с неутрален? Този, при който дланите ви гледат една към друга? За тази цел на края на макарата ви трябва лост със специални ръкохватки (ширината може да бъде различна).


Този странен лост може да промени тренировката ви, да увеличи репертоара ви от упражнения, а може просто да е неуловима разлика, но такава, която определено усещате.  Гарет Даунинг например е такъв фен на лоста с неутрален хват, че го използва при пулдауна почти целогодишно, главно защото предлага по-пълно дърпане (стречинг) на широкия гръбен мускул. Когато иска да внесе разнообразие в тренировката си, той дори не сменя този лост с друг, а променя тежестите и времето за почивка.

Силата на неутралния хватТози лост с неутрални ръкохватки може да се използва, за да удари мускулите latissimus dorsi, брахиорадиалисът на предмишницата и дългата глава на трицепса. Той ви позволява и да изпълнявате упражнения, без да подлагате китките на нежелано натоварване, особено сравнен с обратния хват. Друго положително качество на тази ръкохватка е това, че тя поставя ръцете в такава анатомична позиция, която пък при упражнения за гърба като пулдаун и гребане разтегля повече широкия гръбен мускул. А при максимален стречинг мускулът може да произведе и максимална сила. Това „удължено" дърпане дава възможност за пълно ангажиране на мускулните влакна - значи и за по-голям растеж.
Разбира се, ръкохватката сама няма да развие напълно физиката ви. Но когато тялото ви се е адаптирало към тренировките – и ако правите от доста време пулдаун по един и същи начин, както вероятно и го правите - промяната с този лост с неутрален хват е отлично решение. Опитай те го в следващата си тренировка за гръб или ръце, за да се убедите как въздейства върху общото усещане на движението.

Галермо  Ескаланте
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.70426893234253 Seconds