Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Пуловър с щанга със сгънати ръце - Chest
Вариантът със сгънати ръце дава възможност да се използва по-голяма жест при пуловъра. Това повишава стимулирането на предния зъбчат мускул. Трябва обаче разумно да подбирате съпротивлението. Ако използвате твърде голяма тежест, ще се получи извиване на гърба, което може да повреди поясната област.
Освен това, рамената са изложени на опасност, поради допълнителното им натоварване. Целта на варианта със сгънати ръце е да се повиши безопасността, като се използва същевременно по-голямо съпротивление. Лесно обаче може да се получат травми, когато не подбираме правилно тежестта и не изпълняваме както трябва упражнението.Значение на положението на лактите
Лактите трябва да се държат близо до тялото и да не се разтварят по време на движението. Ако ги разтваряме акцентът пада върху рамената, а не върху гръдните мускули. По-малките мускули на завъртача и на раменните връзки и сухожилия могат лесно да се разтегнат и дори скъсат поради натоварването, получено от разтварянето на лактите.
Изпълнение:
1. В основата си правилното изходно положение е като при пуловър с изпънати ръце. Разликата се състои в положението на лактите. Вместо напълно разгънати, те са под прав ъгъл.
2. Xватът е един и същ, но вместо да изнасяме тежестта високо над главата в подготовката за движението, лактите се изнасят нагоре приблизително до средата на гръдния кош. Щангата се поддържа малко над челото. Не препоръчваме изобщо тежестта да се изнася над лицето в подготовката за вдигането.
3. Започнете ексцентричната фаза, като изнасяте бавно ръцете назад зад тила и надолу към пода. Лактите трябва да са винаги под прав ъгъл през цялото движение. Ръцете и рамената се движат като едно цяло и като махало за разлика от упражнението с изпънати лакти. Лактите трябва да са близко до тялото и да не отскачат встрани.
4. Спуснете ръцете до естественото им положение надолу. Ако сте по-високо над пода, отколкото сте предварително планирали в края на вдигането, не се опитвайте да спускате тежестта още по-надолу, тъй като това ще натовари още повече завъртача. Освен това, разтягането повече от естествената амплитуда на рамената ще ви принуди да извиете гърба си, за да увеличите амплитудата.
5. Бавно издърпвайте тежестта до крайната точка на ексцентричната контракция и задръжте до две преди да я вдигнете нагоре.
6. Започнете бавно концентричната фаза, и вдигайки ръце нагоре над лицето. Трябва да ги вдигнете само толкова, че да не стои тежестта над лицето ви.
7. Изтеглете лактите надолу покрай гръдния кош, така че тежестта да застане над средната му точка. Не е необходимо да изнасяте тежестите до най-долната част на гръдния кош, тъй като се счита, че това няма допълнителен ефект.

Бележки:
1. Внимателно подбирайте съпротивлението. Не забравяйте, че въпреки възможността да се използва по-голяма тежест, трябва да използвате разумен подход към изпълнението на това потенциално опасно упражнение.
2. Не бързайте. Особено важно е да изпълнявате движението с бавни контракции.
3. Не се опитвайте да се разтягате твърде много назад в ексцентричната фаза.
4. Опирайте хълбоците на лежанката през цялото време. Не извивайте гърба.

Още за пулоувъри
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12775707244873 Seconds