Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Пулоувъри - Chest
Включването на пулоувъри в края на раздела за тренировка на гръдните мускули може да се стори на някого като пример за това да впрегнеш каруцата преди коня. Тези движения често се разглеждат като основни за изграждането на гръдната мускулатура, тъй като осигуряват фундамента за развитието на гърдите. Те активират предния зъбчат мускул, малкия гръден мускул и междуребрените мускули на гръдния кош, а освен това служат и за разширяването му. Специфичната полза от тях ги определя като особено важен компонент в тренировъчната програма за гръдните мускули. Пуловърите  оказват влияние върху растежа и развитието на гръдната област.
Анализ на движението
Възможни са няколко варианта:
а. с щанга и дъмбел
б. на дълга и кръстосана лежанка
в. със сгънати и изпънати ръцеОт огромно значение е правилното дишане

Независимо от типа пулоувър, значението на правилното дишане е огромно. Например, издишването по време на ексцентричната или концентричната фаза пречи да се активират междуребрените мускули. Издишването по време на движението (ексцентрично или концентрично) също така дестабилизира гръдния кош и следователно намалява активирането на околните мускули. Ако издишаме много рано, в гърдите остава твърде малко въздух, което води до загуба на налягане вътре в гръдния кош и прави вдигането изключително трудно и дори невъзможно!
Трябва ясно да подчертаем обаче, че задържането на дъха е много рисковано особено за тези, които имат някакви сърдечни смущения и високо кръвно налягане и на тях препоръчваме да не изпълняват упражнения пулоувър. Помнете, че дишането (вдишване и издишване) трябва да става в крайната точка и на ексцентричната и на концентричната фази.

 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1098108291626 Seconds