Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Пулоувър - Chest
Пулоувър  Пулоувърът е едно от оформящите упражения за гърди. Ако го изпълнявате в пълна амплитуда, то  стимулира и връзката между ребрата и гръдната кост. Обикновеният пуловър може да е основа на любимата ви програма за гърди , за да завършите тренировката със здраво помпане. Но ако досега сте го правили на хоризонтална лежанка , значи  е време за смяна, за което има няколко причини.
 

Първо, при лежанката с наклонена облегалка участието на латералните мускули намалява, което значи, че ще наблегнете повече на гърдите. Второ, при това изпълнение амплитудата на движение е по-голяма и стречингът по-добър - значи и по-голям стимул на мускулните влакна. Не на последно място - ако сте свикнали да го правите на хоризонтална лежанка, смяната й е нов стимул за растеж. Така че опитайте, но с правилна техника.
 Намерете наклонена лежанка, позволяваща по-голяма амплитуда на движението. Свободната ще свърши по-добра работа от тази, чийто край е прикрепен към неподвижна стойка. Нагласете я под умерен ъгъл.

ИЗХОДНО ПОЛОЖЕНИЕ

1. Легнете назад така, че главата да е на горния край на лежанката, гърбът да е равен, а краката - стъпили плътно на пода.
2. Партньорът трябва да ви подаде дъмбела над гърдите.
3. Хванете дъмбела от вътрешната страна на дисковете с палци около лоста и протегнете ръце нагоре над глава.

Пулоувър

ИЗПЪЛНЕНИЕ

 1. Като държите ръцете с дъмбела прави, ги спускате назад, докато застанат горе-долу успоредно на пода, но не много ниско - иначе ще загубите напрежението в гърдите.
2. Задръжте за секунда и обърнете движението нагоре.  Ръцете да са максимално прави, особено в долно положение. Така възможността да натоварите и стегнете мускулите на гърдите е максимална.
3.  Върнете тежестта точно над гърдите, стегнете гърдите и повторете.
 Издишайте в горно положение и поемете дълбоко дъх, преди да почнете следващото повторение.
Тялото да е плътно залепено към лежанката. Не отделяйте долната част на гърба или седалището от нея, за да увеличите стречинга.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19144511222839 Seconds