Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Разгъване на китката - Forearm
 премишница

 Както посочва найменованието му, това упражнение активира предмишниците по подобен начин като обикновеното сгъване на китката. За разлика от нея, обратното сгъване (разгъването на китката) въздейства върху задно-страничната мускулна група. Основната трудност при изпълнението на това движение се състои в тенденцията да се акцентира почти изцяло върху китката, а не върху съответната област на предмишницата, за да се активират мускулите разгъвачи. Не е лесно да се насочват нервните импулси към тези мускули и е необходима голяма концентрация, за да задействаме трите най-важни мускула - дългия и къс лъчеви разгъвачи на китката и лакътния разгъвач на китката.

При натоварване мускулите разгъвачи лесно се предават и е необходимо особено внимание, за да поддържаме постоянното им стимулиране и да не позволим усилието да се насочи към китките. Трябва да отбележим, че с натрупването на опит може да се използва и по-голямо съпротивление без да се наруши формата на изпълнение и да се включат в движението разгъвачите на пръстите.
Ключът се състои в лекото съпротивление
Ключът на правилното изпълнение се състои в използването на леко съпротивление и бавни мускулни съкращения. Ако използваме по-голямо съпротивление има опасност да повдигнем ръцете от коленете си и тогава упражнението ще наподобява обратното сгъване, при която мускулите на предмишниците се съкращават чрез сгъване на лактите, а не на китките.
Препоръчва се стойка с наклон
Важно е в това движение да се наклоним напред, а главата ни да е над средата на бедрата. Това увеличава амплитудата на движенето. Ако сме в изправена стойка амплитудата се ограничава, защото предмишницата се разгъва надолу под ъгъл и това намалява ефекта на разгъването на китката върху предмишницата. Друг важен момент е поставянето на бедрата успоредно на пода. Положението е още по-важно при обратното сгъване с китките отколкото при обикновения й вариант, защото разгъването е по-ограничено от сгъването и предмишниците трябва да са успоредни на пода за максимална амплитуда в ексцентричната фаза. Това ще доведе и до максималната й дължина и в концентричната фаза.

Основните положения в правилното изпълнение на упражнението са същите като в упражнението сгъване на китките (сгъване на китката).

 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18232202529907 Seconds