Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Разгъване на трицепс над глава с кабел под ъгъл с две ръце - Triceps
При този вариант на разгъването на трицепса може да се използват скрипец или установка с дискове с V-образен лост или въже. Те дават възможност за акцентиране върху мускула по различен начин. Въздействието може да е и под различен ъгъл, тьй като тялото е под ъгъл от 45°, а не във вертикално положение. Освен това, усилието е насочено над съпротивлението и движението не се извършва по вертикала. С него се акцентира върху дългата глава на трицепса.


Натоварване на рамената.
Поради това че тялото е под наклон 45° и усилието е насочено над съпротивлението, натискът върху рамената е по-голям. В концентричната фаза съпротивлението действа във вертикална посока и това натоварва изключително много рамената. Трябва да съсредоточим цялото си внимание, за да насочим нервите импулси към трицепсите и да ги отклоним от естествената им посока към рамената.

Разгъване на трицепс
Изпълнение:
1.  Заемете правилно изходно положение, като поставите V-образният лост (на нисък скрипец) зад главата си с лактите сгънати под ъгъл 45°. Тялото трябва да е под съшия ъгъл, гърбът стегнат и изпънат, а главата изправена. Ако я отпуснете, гърбът ви ще се извие и ще изложите на опасност поясната си област.
2. Започнете концентричната фаза, вдигайки бавно ръце до малко по-ниско от пълното разгъване. Трябва много да внимавате да не наведете главата си.
3. Завършете концентричната фаза с пълно разгъване на ръцете нагоре. Лактите трябва да са на едно и също място. В крайното положение трябва да задържите до едно, за да поставите лоста в необходимото положение и да сте сигурни че лактите и тялото ви са в желаната стойка. След това започнете ексцентричната фаза. Има опасност лактите и тялото да се отпуснат в края на движението под влияние на необичайната посока на съпротивителните сили на скрипеца.
4.  Започнете бавно ексцентричната контракция, като давате възможност на предмишниците да минат назад докато скрипецът бавно се спуска надолу. Трябва с цялото си внимание да противодействате на силите на земното притегляне по време на спускането, тъй като при работа със скрипец трицепсът се натоварва още повече. Опасността да се оставят рамената да поемат товара е голяма и затова трябва да се изпращат силни нервни импулси към трицепсите.
5. Завършете ексцентричната контракция, като спускате тежестта бавно надолу и я задържите в крайната й точка. Ръцете трябва да са над трапецовидните мускули в края на движението. Противодействайте силно на почти неизбежното пружиниране в края на ексцентричната фаза.
6. Проверете положението на лактите и внимавайте да не се разтварят встрани по време на движението. От правилното им положение зависи дали ще постигнем оптималния ефект.Бележки:
1. Използвайте съвсем малко съпротивление, за да изпълнявате правилно движението. Съществува опасност да надцените възможностите си в това отношение.
2. Необходимо е силно импулсиране на съответната област на трицепсите, за да не допуснете активиране на рамената.
3. Поддържайте правилната стойка и не забравяйте, че навеждането на главата може да доведе до травми в поясната ви област.
4.  Дръжте лактите в желаното положение през цялото време.
5. Противодействайте на силното желание да завършите ексцентричната фаза с пружиниращо движение.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19412612915039 Seconds