Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Разгъване с кабели с една ръка с обратен хват - Triceps
Това е друг вариант на кикбека на трицепса. Използването на скрипец или машина с дискове дава възможност за по-различно въздействие върху мускула.
Промяна във хвата
Използването на кабел изисква промяна на хвата в подхват (обратен хват). Това акцентира по-силно върху средната глава на делтовидния мускул, а с по-голяма концентрация на вниманието и върху вътрешната област (дългата глава) на трицепса. Движението се изпълнява по посока на движението на тялото, но при работа с машина спортистът е с лице към скрипеца.Основните положения са същите
Основните положения на това упражнение са същите като при работа със скрипец, макар че се акцентира малко по-различно върху мускула. Първо е променена формата. Вместо да действа право надолу, и след това нагоре, работата със скрипец действа в непряка посока.

Опасността да се сгъват лактите е по-голяма
В резултат на обратнопропорционалното съотношение между усилието и съпротивлението, тенденцията да се отпуснат лактите в ексцентричната фаза е по-силна, а това води и до неправилна стойка по време на изпълнение на концентричната контракция. Поради по-големите съпротивителни сили при работа с нисък скрипец, опасността да се държат лактите сгънати е още по-голяма. Това тяхно положение обаче би довело до трениране на рамената, а не на трицепсите. Именно разпъването акцентира върху трицепса. Необходимо е да използваме съвсем леко съпротивление, за да извлечем оптимална полза от това силно специализирано упражнение.

Изпълнение
1. Хванете дръжката на кабела с една ръка в подхват на нисък скрипец и се наведете от кръста, така че горната част на трупа да е успоредно на пода.
2. Поставете лакътя в необходимото положение, като го изнесете назад до хълбока.
3. Започнете концентричната фаза чрез разгъване на лакътната става, за да повдигнете дръжката на кабела нагоре.
4. Завършете концентричната фаза, разгъвайки предмишницата до пълно изпъване на ръката. Трябва да поддържате лактите на същото място през цялото движение.
5. Започнете ексцентричната фаза, издърпвайки надолу съпротивлението чрез сгъване на лакътната става. Отново трябва да се съсредоточите изцяло, за да противодействате па естественото желание да придвижите лактите надолу докато издърпвате тежестта в същата посока.
6. Завършете ексцентричната контракция, връщайки бавно ръчката до изходно положение. Не трябва да допускате тежестта да се спусне твърде бързо към началната точка. Важно е да държите лактите нагоре и да задвижвате тежестта само с предмишницата. Често се сгъват леко ръцете, за да се облекчи натоварването при пълното им разгъване.

Бележки
1. Използвайте леко съпротивление, за да спазвате правилната форма на изпълнение през цялото движение.
2. Поддържайте повдигнатото положение на лактите през цялото време.
3. Не забравяйте да разгънете напълно ръката в края на концентричната фаза.
4. Поддържайте повдигнатото положение на лактите през ексцентричната фаза.
5. Внимавайте да не спуснете тежестта прекалено бързо по време на ексцентричната фаза.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2077579498291 Seconds