Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Разгъване с крива щанга над главата от седеж - Triceps
Image 

Старт: Седнете на лежанка с облегалка, поставете стъпалата на пода. Хванете кривия лост с тесен хват, изправете директно над главата, ръцете са изпънати, лактите сочещи напред и гръб опрян здраво на облегалката.


Изпълнение: Бавно отпускайте щангата като свивате само лакътната става и държите горната част на ръката (мишницата) устойчиво, докато се стигне точката зад главата или още по-ниско. Избутайте тежестта обратно до пълно разгъване на лакътната става и изцедете за кратко трицепса в най-горно положение.
Разгъването на трицепса може да става право нагоре или над глава. То може да се изпълнява от стоеж или седеж. Препоръчваме изпълнението от седеж, защото осигурява по-добра стабилност и равновесие. Лежанката с облегалка е идеален уред за това упражнение. Може да използвате и лежанка за „молитва". Като извърнете лице от лежанката, може да я използвате за облегалка на гърба. Макар и не идеална, импровизираната облегалка осигурява повече стабилност от обикновената хоризонтална лежанка. Ако не разполагате с облегалка, трябва да разчитате изцяло само на стриктното изпълнение на упражнението и пълното си концентриране върху трицепсите.
Ако непременно искате да изпълнявате упражнението от стоеж, трябва леко да сгъвате коленете и тазобедрените стави и да държите гърба си изпънат и стегнат, за да не натоварвате поясната област.

Трицепсово разгъване на щанга над глава


При движението над глава разтягането е по-голямо
Едно от предимствата на разгъването над глава е, че дава възможност за по-голямо разтягане на трицепса и по-конкретно на трудната за въздействие дълга глава. То се получава от по-лесното разгъване на рамото до над глава от стоеж.Земното притегляне действа по-силно
Недостатък при това упражнение е, че силите на земното притегляне са още по-големи отколкото при изпълнението му от лег . Освен това, разтягането е толкова голямо, че товарът трябва да се понесе и от мускулните връзки и сухожилия, които също са силно разтегнати и поради това слаби. Ако трицепсът се умори и вниманието отслабне, може да се получи нарушен мускулен рефлекс. Без необходимия двигателен контрол тежестта се поема от връзките и сухожилията и така сме застрашени от травми. Това упражнение изисква стриктно спазване на правилната форма на изпълнение.
1. Заемете правилно изходно положение в седеж на лежанка за „молитва" с гръб опрян добре на нея.
2. Използвайте близък надхват, изнесете щангата до рамената и след това, чрез предна преса, я избутайте до пълно разгъване на ръцете.
3. Започнете ексцентричната контракция, спускайки бавно тежестта зад главата си, докато щангата стигне нивото на рамената в горната точка на трапецовидните мускули. Лактите трябва да са в едно и също положение и да не се отпускат при изнасянето на тежестта надолу. Тук често се допуска грешката да се сгъват лактите.
4. Завършете  ексцентричната  фаза, издърпвайки бавно тежестта  до крайната точка над трапецовидните мускули. Не допускайте тя да се оттласне от най-ниската точка.
5. След кратка пауза започнете концентричната контракция с разгъване на предмишниците нагоре. Противодействайте на желанието да изтласквате тежестта нагоре.
6. Завършете концентричната фаза, вдигайки ръце до пълното им разгъване, без рязко движение в крайната й точка.
Важно
1. Дръжте ръцете изпънати и протегнати над главата си.
2. Не забравяйте, че лактите трябва да са близо до главата през цялото време.
3. Не изтласквайте в края на ексцентричната фаза, за да не придавате инерция на движението.
4. Използвайте бавни мускулни съкращения.
5. Не завършвайте концентричната фаза с рязко движение.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19626212120056 Seconds