Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Сгъване на китката с щанга зад гърба – Forearm
Сгъването на китката с щанга зад гърба е едно от най-пренебрегваните упражнения в тренировката със съпротивление. От хиляда души, изпълняващи безброй серии обратни и обикновени преси за китката , само неколцина изпитват желание да включат и движението в тренировъчната си програма за предмишниците. Това е огромен пропуск, тъй като упражнението допринася особено много за тяхното развитие.
Важен е хватът
Упражнението допринася за силното активиране на цялата предно-средна мускулна група. Можем да активираме и повърхностните и дълбоки разгъвачи на пръстите, както и дългия разгъвач на палеца, ако оставим щангата да се плъзне надолу по пръстите в края на ексцентричната фаза. Това обаче трябва да стане с изключителен мускулен контрол.
Изпълнение
1. Заемете правилното изходно положение в стоеж с гръб към стойката с щанга (с лека щанга).
2. Хванете щангата с длани обърнати назад и разтворени на ширината на рамената.
3. Спуснете надолу ръцете до пълното им разгъване, като заемете разкрачен стоеж на ширината на рамената с крака леко разтворени встрани. Сгънете малко коленните и тазобедрени стави и дръжте главата изправена.4. Започнете концентричната фаза чрез пресово вдигане на щангата нагоре към предмишницата . Трябва да изпълнявате сгъването внимателно с бавни мускулни съкращения, за да не се претоварят връзките в гърба на китката, тъй като те се намират в напълно разтегнато положение. Не се навеждайте и не разгъвайте коленните и тазобедрени стави, за да придавате инерция на движението.
5. Вдигайте тежестта до естественото й крайно положение на пълната амплитуда на концентричната контракция. Не забравяйте да стегнете предмишниците в крайната точка и да преброите до две. Не повдигайте лактите по време на движението.
6. Започнете бавно ексцентричната фаза, разгъвайки китките надолу. Изпращайте силни нервни импулси към мускулите на предмишницата в тази фаза и не забравяйте да ги стегнете в крайната й точка.
Важно
1. Използвайте леко съпротивление и пълен контрол с бавни мускулни съкращения в концентричната фаза, за да се намали рискът от претоварване на гърба на китката.
2. Ръцете трябва да са изцяло разгънати по време на движението.
3. Не се навеждайте надолу и не избутвайте рязко в началото на концентричната фаза и не изпълнявайте движението по инерция.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16015696525574 Seconds