Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Сгъване на краката от лицев лег - II част - Hamstring
Друг важен въпрос, на който трябва да дадем отговор е кое положение на глезенната става трябва да заеме трениращият при изпълнение на сгъванията на краката. При повдигане пръстите нагоре може да се използва по-голямо съпротивление и изпитваме по-голям комфорт при изпълнението. При това положение се активират силно мускулите на прасците и това поражда чувството, че може да се работи с по-голямо натоварване.
Освен това, задействането на тазобедрената става стимулира също и участието на седалищните мускули . Всъщност много трудно е да се изолира нервно-мускулното импулсиране в задните бедрени мускули, когато се използва повдигане пръстите нагоре от глезенната става. И обратно, когато имаме шпиц, ударението пада по-лесно върху областта на задните бедрени мускули. Това се дължи на факта, че мускулите на прасеца са отпуснати и не се задействат почти през цялото време на изпълнение на движението.
Също така, поради сгънатото положение на стъпалото, седалищните мускули не играят толкова активна роля. Трябва обаче да отбележим, че трениращият трябва напълно да се съсредоточи върху насочване на нервните импулси към задните бедрени мускули, за да даде възможност за максимален растеж и развитие. Макар да трябва да намали количеството съпротивление, това ще се компенсира от обстоятелството, че натоварването се понася от задните бедрени мускули, а не от опорните мускулни групи . По отношение на чувството за "комфорт", изпитва се усещане на дърпане в цялата задна област на бедрата и по-малко „стягане" в прасците, което от самото начало е доста неприятно. След известна практика обаче, ще усетите по-голяма лекота в прасците при силното им активиране, след като задните бедрени мускули започнат да упражняват по-добър контрол върху изпълнението. И още повече, ползата от това далеч ще надмине усещането за  "комфорт". Може да експериментирате и с двете положения на глезенната става, за да го почувствате напълно във всяко от тях.Заемете лицев лег на машината за сгъване на краката с глава на едната страна или с брадичка, опряна на лежанката. (ако използвате хоризонтална лежанка, контролирайте с положението, така че да не допускате извиване на гърба).
Изпълнение
1. Хванете лежанката от двете страни и се убедете, че ролерите са поставени напряко на ахилесовото сухожилие на ходилото. Не трябва да оставяте те да минават нагоре по прасците, тъй като това намалява ефективността на упражнението и може да предизвика напрежение в коляното, поради неправилният ъгъл на изпълнение, свързан с изнасянето им нагоре. И обратно, трябва да сте сигурни, че не ги поставяте твърде ниско до петите, защото може да се изплъзнат и да предизвикат опасна промяна в налягането, което може да увреди коленните стави.
2. Бавно повдигнете тежестта нагоре със сгъване на колянната става. Трябва да сте сигурни, че вдигате тежестта през пълната амплитуда на движението преди да задържите, броейки до две, като стискате тежестта. Трябва да се концентрирате изцяло, за да не я изтласкате твърде бързо и изтикате ролерите към седалищните мускули, тъй като бързото движение при фазата на концентрична контракция може да причини травма в коляното.
3. Щом стигнете до концентричната фаза на контракцията след броенето до две, бавно върнете тежестта в изходното положение. Не се поддавайте на изкушението да оставите тежестта да се спусне бързо надолу, а използвайте силно нервно импулсиране за добър контрол върху мускулните контракции.
Важно
1. Уверете се. че държите главата си надолу през цялото изпълнение на движението.
2. Прилагайте бавни мускулни съкращения.
3. Бъдете изключително внимателни с избора на съпротивление за това движение.
Сгъване на краката от лицев лег - Видео вариант
Сгъване на краката от лицев лег - Hamstring
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.54824304580688 Seconds