Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Силово гребане - Latissimus
Широкият плътен гръб е неотменна част от всяка внушителна физика. Но за да ви помогне при почти всички упражнения с тежести, той трябва и да е силен. Това е особено необходимо дори при изтласквания от лег - при тях силният гръб допринася много за избутването на огромни тежести.
Когато тренирате и за сила, и за размер, няма по-добри от многоставните базови движения като гребане с щанга. Малко са упражненията като него, които натоварват толкова много мускулни групи - някои от по-големите са широките гръбни мускули, трапецовидните, ромбоидните, раменните, бицепсите и мускулите на предмишниците.


Силово гребане
Още повече сила и маса в гърба ще извлечете от гребанията с щанга, ако ги изпълнявате на т. нар. пауър рак (стойка). За да определите перфектната за вас позиция и мястото на ограничителите, застанете вътре в стойката с празен лост (без дискове) в надхват колкото ширината на раменете или малко по-широк. Наклонете се напред в таза (а не в долната част на гърба!) на около 45°, коленете са сгънати така, все едно ще правите четвърт клякане. Отпуснете ръцете с щангата така, че да висят право надолу под раменете - ограничителите трябва да се поставят така, че щангата да легне върху тях точно в тази позиция. Изпълнението е просто - оттук с бързо и мощно движение издърпвате щангата нагоре към кръста и след това я спускате обратно на лоста. Правите няколко секунди пауза и повтаряте общо 5-8 повторения.

Добавки-промоция


Главният плюс от силовото гребане е претоварването. Паузата между повторенията с щанга на лоста ви позволява да издърпате по-голяма тежест, а по-тежко гребане значи и по-голям и плътен гръб. Качената тук сила се пренася и върху другите движения -затова постиженията ви на лежанката могат да се подобрят. Друг плюс от силовото гребане е безопасността за гърба. Заради биомеханиката по време на движението и подкрепата на ограничителите то сваля доста от натоварването върху долната част на гърба - място, където мнозина са получили хронични болки и травми. Силовото гребане има и недостатък - то ограничава стречинга върху латералните мускули, така че когато го практикувате, в програмата Ви трябва да има и упражнения като гребане с щанга, с дъмбел или с макара от седеж, за да работите върху тях в по-пълна амплитуда на движение.

Следващата тренировка е пример как да вмъкнете силовото гребане в тренировката за гръб

упражнение серии повторения 
набиране на лост 3
6-10
силово гребане
 1 (загряваща)
3
10-12
5-8
пулдаун с обратен хват  3 8-10
гребане от седеж с макара  3 6-10

Забележка: Изпълнението на упражнението от посоченото видео е първото упражнение.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18211793899536 Seconds