Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Странично вдигане с навеждане напред - Deltoids
Навеждането напред може да се изпълнява и с дъмбели и представлява друг вариант па вдигането встрани. То е насочено към задната глава на делтовидния мускул и може да се изпълнява от стоеж или седеж. Препоръчваме стойката седеж за по-стабилна опора и спазване на правилната техника.


Значението на изпънатия гръб
Гърбът трябва да бъде стегнат и изпънат, а главата леко нагоре. Ако я наклоним, ще се изгърбим и ще се получи читинг.

Водещи са китките, а не лактите
Важно е китките да водят в движението, за да го насочваме към рамената. Ако сгънем лактите и ги оставим да поведат, упражнението се превръща в гребане със свити ръце и навеждане напред, което е насочено към гръбните мускули. Гърбът трябва да е насочен надолу.
Не повдигайте гърба, докато движите тежестта в концентричната фаза. Когато се движи съпротивлението, трупът може да се изнесе надолу силно, за да се подпомогне вдигането. Повдигането на гърба и спускането му след това надолу намалява ефекта върху задната глава.

Противодействайте на силите на земното притегляне
Внимавайте да не позволите на гравитационните сили да поемат контрола на движението в ексцентричната фаза. Ако това стане, тежестите се спускат надолу по инерция по-бързо отколкото трябва и ексцентричната фаза завършва със сгъване в лактите за облекчаване на натоварването. Нарушаването във формата продължава и през следващата концентрична контракция и намалява ефекта от упражнението.

bent over raise


Изпълнение
1. Наведете се от кръста в седеж в края на лежанката, като дъмбелите са поставени между нея и петите ви.
2. Стегнете и изпънете гърба и повдигнете главата.
3. Хванете дъмбелите с успореден хват и леко сгъване в лактите. Разгънете китките така, че те да са успоредно на предмишниците и да спомагат разгъването на ръцете веднага след началото на концентричната фаза.
4. Започнете бавно концентричната контракция, изнасяйки дъмбелите навън и нагоре с разгъване на лактите и дръжте ръцете изпънати през цялата концентрична фаза.
5. Дръжте трупът надолу, а главата изправена, докато вдигате тежестите. Не повдигайте трупа, което ще предизвика рязкото му спускане, когато избутвате съпротивлението нагоре.
6. Бавно вдигайте тежестите до крайното положение чрез силно нервно импулсиране на рамената. Не завършвайте рязко концентричната фаза на движението.
7. Подгответе се за ексцентричната фаза, като изпращате силни нервни импулси за възбуждане на максимален брой двигателни единици в тях и за да противодействате на силите на земното притегляне.
8. Не губете контрола над тежестта по време на спускането й надолу и дръжте лактите изпънати.

bent over raise

Бележки
1. Дръжте ръцете изпънати и в двете фази на движението - разгъването на китката ще ви улесни.
2. Не повдигайте трупа в началото на концентрична фаза, тъй като това ще го принуди да се смъкне надолу докато я завършите.
3. Не завършвайте концентричната фаза с рязко  движение и не отпускайте тялото в края на ексцентричната.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13489007949829 Seconds