Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Трицепсово разгъване с щанга от лег - Triceps
Lying Triceps Extension

Упражнението за разгъване на трицепса с щанга от лицев или тилен лег едно от най-популярните сред опитните и начинаещите бодибилдъри. То стимулира и трите глави па трицепса и затова се смята за движение за маса.

Неправилна стойка под влияние на гравитацията
Поради това, че движението е насочено право срещу земното притегляне, съществува голяма опасност лактите да се отпуснат по време на ексцентричната фаза. Важно е да ги държим в едно и също положение за максимално активиране на трицепсите. Ако ги отпуснем, няма да се получи желания разтягащ резултат. Тогава ще се наложи да използваме преса, за да започнем концентичната контракция, което още повече ще намали ефекта на упражнението.

1. Заемете правилно изходно положение в тилен лег на хоризонтална олимпийска лежанка с хълбоци, гръб и глава, здраво опрени на нея. Краката трябва да са стъпили здраво на пода. Ако лежанката е по-висока и не можете да стъпите на пода, използвайте повдигната платформа за краката. Важно е тялото да е постоянно в лег.
2. Протегнете се и повдигнете щангата от стойката. Избутайте я до пълно разгъване на ръцете. Ако не използвате хоризонтална олимпийска лежанка, препоръчваме ви да вдигнете щангата до рамената и след това бавно да се наведете назад върху лежанката. Не позволявайте на асистента ви да прекарва щангата над лицето, когато това е възможно.
3. Започнете ексцентричната фаза, издърпвайки бавно тежестта с напълно разгънати ръце, като спускате предмшиниците си към горната част на челото. Лактите трябва да са неподвижни, а да се движат само предмишницитеите. Дръжте лактите до тялото, за да въздействате върху трицепсите.
Lying Triceps Extension


4. Завършете ексцентричната контракция спускайки ръцете надолу, така че кокалчетата им да докоснат горната част на челото.
а/ Някои издърпват щангата до устата или носа, но разтягането е по-голямо, когато тя се изнесе до челото. Освен това, ако не успеете да я вдигнете или пък я спуснете без контрол, по-добре е да ви удари по челото, отколкото юмруците ви да се стоварят върху устата или носа.
б/ За по-голямо разтягане щангата може да се изнесе зад главата, но начинаещите обикновено повдигат таза, за да облекчат натоварването, а това може да доведе до травми в поясната област. Щом овладеете напълно основните положения, може да си позволите да я изнасяте зад главата, за да акцентирате по-силно върху дългата глава на трицепса. Това обаче става чрез разгъване на раменните стави.
5. Трябва да изпращате силни нервни импулси, за да противодействате на гравитацията и да не изтласквате от най-ниската точка. Това е още една причина да изнасяте тежестта към челото, а не зад главата. Изтласкването на щангата от нивото на челото не ви дава възможност за читинг.
6. Започнете бавно концентричната фаза, разгъвайки нагоре мишниците. Помнете, че това не е преса, а упражнение за разгъване.
7. Завършете концентричната фаза с пълно изпъване на ръцете. Можете да ги разгънете, но в никакъв случай не рязко.Важно:
1. Дръжте краката си опрени на пода, а хълбоците, гърбът и главата върху лежанката през цялото време, за да не се стига до опасното извиване на гърба, което неизбежно води до травми.
2. Дръжте лактите в едно и също положение плътно до тялото.
3. Не изтласквайте в края на ексцентричната фаза.
4. Не изпъвайте рязко ръце в края на концентричната фаза.

Френско разгъване (Triceps Extension) - Видео вариант на упражнението
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17678189277649 Seconds