Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Трицепсово разгъване - Triceps
Ще анализираме упражнения за разгъване от седеж, стоеж (надолу и над глава) и лицев лег. Можем да използваме и надхват и подхват. Подхватът по-лесно се схваща и въздейства върху всички глави на трицепса. Както видяхме при бенч пресата с обратен хват, вариантът на това упражнение с подхват акцентира дългата глава, поради допълнителното разтягане в ексцентричната фаза. Упражнението за разгъване с подхват е особено полезно за цялостния растеж и развитие на трицепса.
Хватът играе важна роля за специфично въздействие
Хватът влияе изключително много върху съответната област на трицепса при упражненията за разгъване. Видяхме, че обратният хват силно акцентира върху дългата глава. Надхватът въздейства върху средната и страничната глави, и по-слабо от подхвата, върху дългата глава. Надхватът под наклон (успоредният хват) най-силно активира страничната глава. И трите хвата могат да се приложат при изпълнение на движението от лицев лег, стоеж (надолу и над глава) и от седеж.Препоръчва се близкият хват
Близкият надхват е с още по-малко разстояние между ръцете отколкото при бенч пресите . Препоръчваме палците да се допират или ръцете да са на разстояние 7-8 см. Колкото е по-близък хватът, толкова по-силно се въздейства върху трицепсите, а широкия хват води до включване на гръдните мускули в движението. Близкият хват се препоръчва, защото при упражненията за разгъване не се чувства болката в китките, която се появява когато се изпълняват бенч преси с близък хват.
Стабилизирането на лактите е от огромно значение
Независимо от ъгъла на въздействие и хвата, правилното изпълнение на упражненията с разгъване преди всичко изисква лактите да са постоянно в стабилно положение. Съществува силна тенденция да ги разтваряме встрани, но тогава въздействието се пренасочва към гръдните мускули. Ако ги оставим да се насочат надолу при спускането на тежестта, те неизбежно ще се повдигнат при избутването и нагоре и тогава упражнението ще се превърне в преса , а не в разгъване. Пресите стимулират предимно гърба и рамената (в лег и над глава), а не трицепсите.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14357805252075 Seconds