Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Трицепс пресдаун от стоеж - Triceps
 Трицепс пресдаун от стоеж

Triceps Pushdown

Пресдаунът за трицепса от стоеж, или избутването надолу (Triceps Pushdown), е едно oт най-любимите упражнения за трицепса. Неговата популярност без съмнение се дължи на факта, че чрез него се въздейства и върху трите глави на мускула. Работата с кабел дава възможност да се въздейства върху трицепса по различен начин, а именно като с упражнение за маса. Трябва да подчертаем, че пресдаунът въздейства върху страничната и средна глави, докато използването на по-голямо съпротивление стимулира и дългата глава. С повишаването на тежестта средната и странична глави имат нужда от подкрепата на вътрешната област на трицепса. Както става и при другите упражнения за трицепса, съществува голяма опасност от читинг и затова трябва да внимаваме особено много да спазваме правилната методика, за да извлечем максимална полза от това упражнение.

Изисква се вертикално положение
По време на концентричната фаза съществува опасност да се навеждаме напред, за да подпомогнем движението. Необходимо е да държим тялото във вертикално положение през цялото време за максимално акцентиране на трицепса. Допустимо е напредналите да се накланят леко през читинг сериите, за да използват по-голяма тежест и да постигнат максимална хипертрофия на белите мускулни влакна. Ако начинаещият обаче използва наклон на тялото по време на движението, натоварването на трицепса ще бъде много по-слабо, тъй като товарът ще се поеме от гръдните и раменни мускули.

Дръжте лактите надолу, назад и близо до тялото
Съществува опасност да разтворим лактите в концентричната фаза. Ако допуснем това, ще се задействат силно гръдните мускули. Другата опасност е да повдигнем лактите по време на ексцентричната фаза. Задължително е да ги държим надолу за оптимално разгъване на предмишницата.
Не забравяйте, че разгъването на мишниците е това, което активира трицепсите. Съществува тенденция да се изнасят лактите пред тялото по време на ексцентричната фаза. Те трябва да са винаги успоредно на тялото, за да се постигне пълна амплитуда на движението. В противен случай ще се наруши ефикасността на упражнението.

Изпълнение:
1. Заемете правилното изходно положение с лице към скрипец над глава на машина за пресдаун на трицепса. Разтворете краката на ширината на рамената и леко ги свийте в коленните и тазобедрени стави. Гърбът трябва да е изпънат и стегнат, а главата вдигната. Не се накланяйте напред    гръдният кош трябва да е във вертикално положение, а не наклонен.
2. Хванете правия лост с близък подхват и го издърпайте надолу до горната част на гърдите, за да заемете правилно изходното положение. Дръжте лактите назад и надолу близо до ребрата и плътно до тялото.
3. Започнете концентричната фаза издърпвайки съпротивлението надолу чрез разгъване на предмишниците. Трябва да положите усилие, за да държите лактите в едно и също положение надолу, назад и близо до тялото.
4. Използвайте преса с колкото може повече акцентиране на дланите, за да насочите бързо нервните импулси към външната област на предмишницата и трицепса. Опасността при това движение е да се акцентира върху палеца и показалеца и така да се насочат нервните импулси към вътрешната област на предмишницата и предната област на дел говидния мускул.
5. Завършете концентричната фаза чрез преса на тежестта надолу до пълно разгъване. Не завършвайте с рязко движение. Добре е да задържите, като броите до 2 - 3 и стегнете трицепса в крайната точка, за да импулсирате най-горната му област. Тук съществува тенденция да се задържи съвсем малко или никак в горната точка, което не позволява да се активира максимално горната трицепена област.
6. Когато се уверите че трицепсът е максимално стимулиран в цялата си дължина, оставете лоста бавно да се издига нагоре чрез силно нервно импулсиране. Съществува опасност да се поеме тежестта от предмишниците и рамената по време на ексцентричната контракция.
7. Оставете лоста бавно да спре в крайното положение на ексцентричната фаза. като се уверите че лактите са надолу и назад през цялото движение.
8. Противодействайте на желанието да залюлеете хълбоците, за да облекчите натоварването. Ако рамената се включат в движението, това облекчаване ще е още по-силно, но тогава трицепсите няма да поемат най-голямото натоварване. Залюляването води до избутваме с хълбоците, което придава инерция на следващата концентрична контракция и намалява значително ефекта от упражнението.

 Важно:
1. Задръжте вертикалното положение през цялото време без да се накланяте по посока на движението.
2. Дръжте лактите в едно и също положение надолу, назад и плътно до тялото през цялото движение.
3. Не залюлявайте тялото в края на ексцентричната фаза.
4. Не избутвайте хълбоците в началото на концентричната фаза.
5. Съсредоточете се върху това да не завършвате рязко концентричната фаза.
6. Не пружинирайте в края на ексцентричната фаза.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16315817832947 Seconds