Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Тяга на Рейдър – Chest

Тягата на Рейдър не е силово упражнение, а разтягащо. Неговото значение в контекста на бодибилдинга е голямо. Упражнението е измислено от Пири Рейдър (Peary Rader) за увеличаване на обема на гръдната клетка. Това упражнение е особено ефективно за млади атлети, когато организмът още се формира, но и спортисти по-възрастни от 25-30-годишна възраст могат да го изпълняват. Разбира се, ефектът при по-възрастните ще бъде по-малък, но все пак резултат ще има.
При положение, че в бодибилдинга се води битка за всеки сантиметър, ако вие постигнете 1-2 см разлика в плюс, това ще бъде нещо значително. А подобен резултат може действително да бъде отчетен, ако изпълнявате упражнението Тяга на Рейдър качествено.
Имайте предвид, че упражнението е сложно и е много важно да го изпълнявате с правилна техника. Важно е да се доверите на личните си усещания, тъй като именно те ще ви насочат да намерите оптималният вариант за изпълнение, при който да постигнете максимален ефект от упражнението.

Техника на изпълнение
1. Застанете близо до вертикална стойка на лост, на тренажор или дори на двора до пилона на простора за пране, като спазвате разстояние равно на изпънати ръце. Краката трябва да са на разстояние на ширината на таза. С изпънатите ръце се хванете за опора малко над височината на главата си.

2. Поемете дълбоко въздух, задръжте го и едновременно с това теглете ръцете надолу и към себе си (не ги пускайте от опората). Не напрягайте мускулите на корема – те трябва да са разхлабени, за да има ефект от упражнението.

3. Продължителността на една тяга трябва да е средно 4-6 секунди. След това издишайте бавно и направете повторение.

Запомнете!
Главният критерий за правилността на изпълнението е да почувствате лек дискомфорт в гръдната област. Точно по тази причина личните ви усещания са много важни.

Изпълнявайте това упражнение след тежки упражнения, при които дишането ви се учестява. Така ще увеличите ефекта.

Можете по време на изпълнението да сгънете лактите леко, ако така ви е по-удобно. Можете да експериментирате и с положението на краката: намерете точно място спрямо опората и разстоянието помежду им.

След като усвоите техниката на изпълнение, можете да добавите още един елемент – когато задържите дъха си и тягата с ръцете, напрегнете мускулите на шията и изтеглете глава назад.  Това ще допринесе повече за разтягане и повдигане на гръдната клетка.

Тъй като упражнението Тяга на Рейдър не е силово, няма нужда от дълъг период на възстановяване. Отново се доверявайте на своите усещания за честотата на изпълнението му.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.75547981262207 Seconds