Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Упражнения за гъвкавост-стречинг
От Одри Харис Уайт-“Мис Фитнес”

Макар че мъжете културисти измислиха стречинга, жените значително повече се нуждаят от гъвкавост по простата причина, че това качество е естествен женски атрибут. Жените трябва да отделят повече внимание на упражненията за гъвкавост в общата и специалната част на разгряването, като заключителната част може да завършва с различни елементи на стречинга. Много от трениращите фитнес не сядат между сериите, а изпълняват упражнения, които разтягат мускулите им и смазват ставите със ставна   течност. Упражненията за гъвкавост или стречингът спомагат за развитието на мускулите, засилват ставите, придават на мускулите по-красива форма. Освен това голямата амплитуда на движенията прави мускулите по-еластични и увеличава тяхната чувствителност. Движенията  придобиват пластичност. Освен това разтегнатият мускул е способен по-добре да се разпусне, което влияе на по-бързото възстановяване след натоварването и по-малко да е подложен на травми.
Медицинските изследвания показват, че упражненията за гъвкавост стимулират анаболните реакции в мускулите, увеличават пренасянето на хранителни вещества и увеличават синтеза на вътрешноклетъчния белтък. Вие придобивате метални тела.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА   ГЪВКАВОСТ
1. От седнало положение на пода краката прави.Редувате повдигането на краката, като въртите  стъпалата. Упражнението е за развиване на гъвкавост в   глезените.
2. Стоите на пръсти. Десният крак е максимално отведен назад. С пружиниращо движение отпуснете петата да докосне пода.
3. От седнало положение краката прави. Разтваряне на  краката встрани. Упражнението въздейства на вътрешната част  на  бедрата.
4. Стоите, краката са леко сгънати в коленете. Навеждате се напред и докосвате с глава коленете. Упражнението е много ефективно за разтягане на връзките  на  гръбначния стълб и задната част на бедрата.
5. Стоите, като се държите  за  облегалката на стол. Отвеждате крака назад. Развива се  подвижността  на тазобедрените стави.
6. Стоите. Ръцете са изправени и хванати зад гърба. Отведете ръцете  назад, като се сгънете леко. Може да правите упражнението с ръце, хванати  над главата.  Развивате подвижността на раменните стави.
7. Стоите. Краката са на ширината на раменете. Ръцете са изправени напред. Завъртете торса встрани. Разтягане мускулите на торса.
8. Стоите. Краката са на ширината на раменете. Ръцете са изправени нагоре. Наклони встрани. Упражнението  разтяга  и  намалява талията.
9. От легнало  положение по гръб редуване на сгънатите крака към гърдите. Упражнението е за разтягане на гръбните мускули.
10. От лег повдигане на краката, докато докоснат пода зад главата ви.
Това е едно от най-ефективните разтягащи упражнения, които познавам. Действа върху задната част на бедрата, свръзките на долната част на гърба, развива гъвкавостта на гръбнака.

Това са моите десет упражнения, които са помогнали на много момичета и жени. Към тях обаче се отнасят следните препоръки:
Всяко упражение се изпълнява с максимално възможната амплитуда.
В крайната фаза и Ако правите стречинга си между сериите с тежести, достатъчно е да направите две серии за разтягане.
Ако обаче правите десетте упражнения като отделна програма след тренировката, препоръчвам от четири до осем подхода.
Като сигнал за спиране  на  изпълнението на дадено упражнение може да ви служи появяването на  незначителна болка в мускулите.


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15090894699097 Seconds