Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Хълбочно поясна мускулна група
Голям поясен мускул
Местоположение: Големият поясен мускул е разположен в задната част на коремната кухина, но действа главно върху бедрената кост. Включваме го обаче в раздела на коремните мускули. Той представлява дълъгтесен мускул, който започва от страничната част на ломбалната област и се залавя за дисковете на поясните прешлени.
Функция: Участва в сгъването на тазобедрената става при вдигането на крака (от пода), изнасянето на колената към гърди от седеж и стоеж.Хълбочен мускул
Местоположение: Голям триъгълен мускул, разположен от страната на големия поясен мускул. Влакната му са насочени надолу и навътре и повечето от тях се залавят за поясното сухожилие и малкия трохантер на бедрената кост.
Функция: Тъй като е напреко разположен на тазобедрената става, участва в нейното сгъване и заедно с големия поясен мускул в повдигането на крака от пода и в упражненията с изнасяне на коленете до гърди от седеж или стоеж.
Малък поясен мускул
Местоположение: Сравнително по-слабо действащ мускул поради по-дребната си конструкция и дълго сухожилие. Започва от последния гръден и първия поясен прешлен и се залавя за лонната кост на таза.
Функция: Служи за опора при сгъването на тазобедрената става чрез големия поясен мускул и хълбочен мускул.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20320415496826 Seconds