Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Aнализ на мускулите на предната страна прасците - Calf Raise
Когато се говори за прасците, обикновено се има предвид прасцев и плосък мускул в задната област на прасеца. Почти не се споменава предната област. Много трениращи със съпротивление я третират като част от задната област на прасеца, но гледана отпред.
Никой не оспорва факта, че най-силно впечатление правят добре развития прасец и донякъде плоския мускул, но на предната страна на подбедрицата трябва да се отделя много повече внимание отколкото да разглеждаме само като част от задната с изглед отпред.


Мускулите, които съставят предната страна на подбедрицата са предният голямо-пищялен мускул (tibialis anterior), дългият разгъвам на палеца (extensor hallicus longus) и дългият разгъвам на пръстите (extensor digitorum longus).
Преден голямо-пищялен мускул (tibialis anterior)
- Местоположение: Започва от тибията непосредствено под коляното и минава по цялото протежение на подбедрицата, като се залавя за клиновидната кост на задната част на ходилото, а в средната си част опира на предходилната кост непосредствено зад палеца.
- Функция: Този видим мускул участва в сгъването на ходилото от глезена с пръсти нагоре.
Дълъг разгъвач на палеца на крака (extensor hallicus longus)
- Местоположение: Намира се между голямо-пищялния и дългия разгъвач на пръстите и започва от предната средна част на малкия пищял, като се залавя за дисталната фаланга на палеца.
Функция: Участва в изгърбването назад на глезена и разгъването на палеца.
Дълъг разгъвач на пръстите (extensor digitorum longus)
- Местоположение: Започва от страничния кондил на големия пищял близо до коляното и от горната област на предната повърхност на малкия пищял. Този изпъкнал мускул минава по цялото протежение на подбедрицата и се залавя за фалангите на средната и дистална кост на втория и малкия пръст.
- Функция: Участва в сгъването на ходилото с пръсти нагоре и движението встрани от глезена, както и в разгъването на пръстите.
Мускулите на предната страна на подбедрицата се активират по време на повдигането на прасците (от пръсти) от седеж.
Начинаещите освен това трябва да обръщат внимание на мускулите на страничната страна на подбедрицата, когато разработват тренировъчната си програма. Това ще акцентира и оформи на мускулатурата на прасците. Главните мускули на страничната част на крака са дългият малко-пищялен и късият малко-пищялен мускули.
Дълъг малко-пищялен мускул
- Местоположение: Започва от главата и външната повърхност на малкия пищял и се залавя под стъпалото в основата на петата.
- Функция: Този мускул участва в сгъването на стъпалото с пръстите напред и при отвеждането на глезена.
Къс малко-пищялен мускул
- Местоположение: Започва от средната трета на малкия пищял и се залавя за основата на глезена и върху основата на третия и петия пръст.
- Функция: Взима участие в сгъването на стъпалото и отвеждане на ходилото от глезена.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20006990432739 Seconds