Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Синдикат
Популярно
fitness
Игра- промоция от Explode

Здравейте приятели на спорта,


0т 01.10 до 31.10. 2014 нашите приятели от Explode, стартират интересна и забавна игра- промоция.

На страницата им в Facebook ( https://www.facebook.com/explode.nutrition ) всеки ден ще бъде публикувана снимка, в която ще има скрит буквено цифров код ( от 6 символа ).

Всеки, който го открие при поръчка на продукт с марката Explode от нашия онлайн магазин ще получи отстъпка от 30 %.

Игра- промоция от Explode - Продължава...
 
Сърдечно-съдовата система иска грижи
Много хора се оплакват от главоболие, световъртеж, умора и още ред неща, но дали те се замислят, че причината за неразположението им може да се крие в лошото състояние на техните вени, артерии, капиляри. От тяхната нормална дейност зависи цялото здраве на индивида.
Трябва да се научим да разпознаваме някои симптоми, които ни подсещат, че може би са налице проблеми със съдовата ни система.
Ако при ставане от леглото или стола, при накланяне на тялото напред, назад, встрани ви притъмнява или ви се привиждат точици (мушици), помислете дали всичко е наред.
Световъртежът при физическо натоварване или по-силно затопляне в банята, ваната, сауната също е сигнал, че нещо със съдовата ви система не е в пълна изправност.
Безпричинно студените крайници – ръце, крака би трябвало да ви подтикнат да посетите лекар и да проверите оросяването.
Сърдечно-съдовата система иска грижи - Продължава...
 
Как правилно да разчетем порциите си - втора част
Крис и Ерик Мартинез

Тренирайте очите
Научете се да оценявате вида на обичайната порция от различни ястия. Този подход ще ви бъде много полезен, когато посещавате ресторанти или други заведения за хранене. Трябва да умеете да прецените количеството и да помните, че не е нужно да изядете всичко, което е в чинията ви. Не забравяйте, че търговската политика на определено заведение е едно, а вашето хранене друго.
Как правилно да разчетем порциите си - втора част - Продължава...
 
Как правилно да разчетем порциите си
Крис и Ерик Мартинез
Повечето хора се грижат за външния си вид, за теглото си, но има и по-важни неща от външността ни, които са повод за безпокойство. Излишъкът от мастна тъкан води до метаболитни изменения, които пораждат риск за сърдечно-съдовата система, водят до диабет, инсулт, депресия, ракови заболявания. На всичко отгоре затлъстяването взема все по-големи размери в световен мащаб, особено при хората, които са навършили 30 години. На сегашния етап повече от 33% от възрастните американци страдат от затлъстяване в сравнения с 15% в през 1970 година, а истината е, че процентът на затлъстяването днес е дори много по-висок. Най-лошо е, че затлъстяването везма страшни размери и сред децата.
За последните 20-30 години нашите гени не са се изменили съществено. А голямото болшинство от хора изпитват недостиг от адекватно физическо натоварване. Променили са се нашите хранителни навици, имаме предвид това, което и ядем и количествата храна. Най-важното е, че ние приемаме повече калории, отколкото изразходваме.
Как правилно да разчетем порциите си - Продължава...
 
Биобатерия се захранва от потта
На заседание на Американското химическо общество е демонстрирана биобатерия, която използва потта на човека като елктролит за производство на ток. Практически се използва млечната киселина.
Д-р Венчжао Цзя твърди, че тяхното устройство е първото, което използва пот. Засега то генерира само 4 микровата, но екипът работи за увеличаване на неговата мощност, за да може да то да захранва малки електронни прибори.
Първоначално екипът учени не е възнамерявал да разработва биобатерия. Учените са разработвали портативен индикатор за измерване на млечната киселина в мускулните тъкани, която е резултат от физическо натоварване. За измерването на нивата на млечната киселина е необходим анализ на кръвта, което не е достатъчно удобно за спортистите. Именно затова екипът на д-р  Венчжао Цзя се заема с разработката на удобен и бърз метод.
Д-р Венчжао Цзя  разказва как тя самата е напечатала датчик за млечната киселина на специална хартия и при изпробването му е установила, че това ще бъде удобен метод за всеки атлет, независимо дали се занимава професионално или любителски в определен спорт.
Биобатерия се захранва от потта - Продължава...
 
Тестостерон заместваща терапия - съвети
Грегъри Лоу
Д-р Грегъри Лоу е уролог в Ohio State University Wexner Medical Center.  По повод все по-често появяващите се реклами, които внушават на силния пол, че проблемите на мъжете се дължат на ниски нива на тестостерона, той предупреждава да се внимава:

Тестостеронът е мъжки полов хормон, понижаването на който наистина е неотменна част от процеса на остаряването. В САЩ е направена статистика, данните от която доказват, че близо 30% от мъжете имат ниски нива на тестостерон. Това са около 6 милиона човека.
Но...но не винаги тестостеронът е причина за някои неприятности при мъжете.
Например с ниските нива на тестостерон най-често се свързва липсата на сексуално желание при мъжете, могат обаче да се появят още хронична умора и недостиг на енергия, наднормено тегло, безсъние, намаляване на мускулната маса и силата, сърдечни проблеми, лошо възстановяване след тренировки или тежка физическа работа, нарушения във вниманието и др.
 
Тестостерон заместваща терапия - съвети - Продължава...
 
Разтоварващи дни с малини
Много специалисти са на мнение, че малините са подходящи за провеждане на разтоварващи дни през лятото. Добре е два пъти седмично да се прави разтоварващ ден с малини, което в по-крайния вариант означава да се консумират само тези плодове, а в по-омекотения вариант малините се комбинират с млечни продукти, за да приема организмът и белтъчини.
Малините са богати на витамини, съдържат полифенолни антиоксиданти и киселини. В тях има голямо разнообразие от микроелементи.
Доказано е, че ускоряват обмяната на веществата и имат диуретични свойства. Всичко това ги превръща в много подходяща храна за лятото.
Разтоварващи дни с малини - Продължава...
 
Правете силови упражнения редовно, дами!
Все по-ясно става, че системните тренировки не са само за удоволствие, а могат да бъдат и „мощно лекарство“ в определени ситуации. При това не става дума само за млади хора, а и за такива, които вече са напреднали в годините. 
Професор Дебора Андерсън от  Institute of Health and Biomedical Innovation е категорична в твърдението си, че към традиционните методи и средства за поддържане на физическото и менталното здраве на по-възрастните жени трябва да се добавят и специално разработени тренировъчни програми. В списание  Maturitas тя и Шарлота Сейб са публикували резултатите от изследване, което е проведено в рамките на 5 години и е свързано с менталното и физическо здраве на жени над 50 години.
Правете силови упражнения редовно, дами! - Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 2014

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.29966497421265 Seconds