Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Синдикат
Популярно
fitness
Правете силови упражнения редовно, дами!
Все по-ясно става, че системните тренировки не са само за удоволствие, а могат да бъдат и „мощно лекарство“ в определени ситуации. При това не става дума само за млади хора, а и за такива, които вече са напреднали в годините. 
Професор Дебора Андерсън от  Institute of Health and Biomedical Innovation е категорична в твърдението си, че към традиционните методи и средства за поддържане на физическото и менталното здраве на по-възрастните жени трябва да се добавят и специално разработени тренировъчни програми. В списание  Maturitas тя и Шарлота Сейб са публикували резултатите от изследване, което е проведено в рамките на 5 години и е свързано с менталното и физическо здраве на жени над 50 години.
Правете силови упражнения редовно, дами! - Продължава...
 
Akram Omankulov Streetworkout
 
Crossfit
 
Да махаме ли ръце при бягане, или не
Отдавна учените са на мнение, че размахването на ръцете напред и назад при бягане е продиктувано от стремежа да се запази равновесието в противовес на работата на краката. Недостатъчно ясен обаче беше въпросът това движение на ръцете икономисва ли енергията на спортиста или точно обратното – увеличава енергоразхода. Няколко изследвания дават противоречиви резултати.
Биомеханикът от Университета „Браун“ Кръстофър Арелано казва, че е логично да се предположи, че оставянето на ръцете в отпуснато състояние ще обезпечи по-малка метаболитна цена, тъй като няма да се използват мускулите, които държат ръцете свити в лактите и ги задвижват да извършват движението напред-назад.
Какво показва експериментът обаче.
Да махаме ли ръце при бягане, или не - Продължава...
 
Тийм билдинг за маниаци

Повечето събития, които организирам в този формат са за екипи работещи в учреждения.

В тези групи, единици са с повишени физически възможности, и съответно мероприятие протича лежерно, и се набляга на забавлението. Нямам нищо против, и много съм доволен, когато хората си тръгват и споделят, че се чувстват истински отпочинали и заредени с положителна енергия.

Но много се зарадвах, когато бях потърсен от малък екип, с молба да организирам Тиймбилдинг с много физическо натоварване, дози адреналин, изцеждащо и последната капка сила от участниците.

 

 

Тийм билдинг за маниаци - Продължава...

 
Стресът е заразен
Психолозите от Унверситета Сехт-Луис твърдят, че стресът не е последица само от силно физическо или умствено напрежение, а може да е резултат от заразяване, образно казано.
Изданието  The Daily Mail публикува резултатите от интересно изследване, чрез което е проверена тази теория.
Част от група доброволци трябвало да произнесат реч пред публика или на ум да решат аритметична задача. Другата част от доброволците просто трябвало да наблюдават изпълнителите на поставените задачи.
Оказало се, че когато експериментаторите измерили нивото на кортизола и ферментите, свързани със стреса, при хората в двете групи, те не зависели от това дали са наблюдатели или изпълнители, нито пък от половата принадлежност.
Стресът е заразен - Продължава...
 
Разпространени, но опасни тренировъчни техники
Chris Dellasega
Главната цел на много начинаещи трениращи е подобрение на фигурата и общото здраве, а това означва, че спортната зала не бива да се превръща в място за получаване на травми. В същото време някои много разпространени тренировъчни техники представляват потенциална опасност. Това е основателна причина всеки треньор и инструктор да предостави на трениращите алтернативни безопасни варианти.
Едно от най-разпространените упражнения е:  Изтласкване щанга от лег с широк хват.
Известно е обаче, че рисковете при изпълнението му превишават преимуществата.
Разпространени, но опасни тренировъчни техники - Продължава...
 
Футболът като кардио тренировка за жени
Изданието  Irish Health публикува информация, в която съобщава, че лекарите съветват жените да играят футбол, ако страдат от повишено кръвно налягане. Този спорт е подходящ за дами, които нямат тежка форма на хипертония , твърдят ирландските специалисти. Според тях жените, които се заемат с тренировки по футбол, трябва да се стремят към умерено физическо натоварване. Те са длъжни предварително да проведат консултация с лекар и да изложат намеренията си за избора на подобни тренировки.
Футболът като кардио тренировка за жени - Продължава...
 
Стоенето прав е вид тренировка за тялото
Много хора се оплакват, че са принудени да работят прави, без да имат повече движение. Голяма част гледат на такава ситуация като на евентуално обездвижване, но дали е така.
Според един от водещите спортни специалисти д-р  Mike Loosemore стоенето прав е един вид тренировка за човешкото тяло и е много неправилно да се смята, че то не допринася ползи за човешкото тяло от гледна точка на подобряване на здравето. Нещо повече, лекарят твърди, че ако в продължение на 3 часа дневно всеки работен ден човек е прав, ползите за здравето се равняват на тези от 10 маратонски дистанции.
Стоенето прав е вид тренировка за тялото - Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 2016

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26783919334412 Seconds