Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Синдикат
Популярно
fitness
Да махаме ли ръце при бягане, или не
Отдавна учените са на мнение, че размахването на ръцете напред и назад при бягане е продиктувано от стремежа да се запази равновесието в противовес на работата на краката. Недостатъчно ясен обаче беше въпросът това движение на ръцете икономисва ли енергията на спортиста или точно обратното – увеличава енергоразхода. Няколко изследвания дават противоречиви резултати.
Биомеханикът от Университета „Браун“ Кръстофър Арелано казва, че е логично да се предположи, че оставянето на ръцете в отпуснато състояние ще обезпечи по-малка метаболитна цена, тъй като няма да се използват мускулите, които държат ръцете свити в лактите и ги задвижват да извършват движението напред-назад.
Какво показва експериментът обаче.
Да махаме ли ръце при бягане, или не - Продължава...
 
Тийм билдинг за маниаци

Повечето събития, които организирам в този формат са за екипи работещи в учреждения.

В тези групи, единици са с повишени физически възможности, и съответно мероприятие протича лежерно, и се набляга на забавлението. Нямам нищо против, и много съм доволен, когато хората си тръгват и споделят, че се чувстват истински отпочинали и заредени с положителна енергия.

Но много се зарадвах, когато бях потърсен от малък екип, с молба да организирам Тиймбилдинг с много физическо натоварване, дози адреналин, изцеждащо и последната капка сила от участниците.

 

 

Тийм билдинг за маниаци - Продължава...

 
Стресът е заразен
Психолозите от Унверситета Сехт-Луис твърдят, че стресът не е последица само от силно физическо или умствено напрежение, а може да е резултат от заразяване, образно казано.
Изданието  The Daily Mail публикува резултатите от интересно изследване, чрез което е проверена тази теория.
Част от група доброволци трябвало да произнесат реч пред публика или на ум да решат аритметична задача. Другата част от доброволците просто трябвало да наблюдават изпълнителите на поставените задачи.
Оказало се, че когато експериментаторите измерили нивото на кортизола и ферментите, свързани със стреса, при хората в двете групи, те не зависели от това дали са наблюдатели или изпълнители, нито пък от половата принадлежност.
Стресът е заразен - Продължава...
 
Разпространени, но опасни тренировъчни техники
Chris Dellasega
Главната цел на много начинаещи трениращи е подобрение на фигурата и общото здраве, а това означва, че спортната зала не бива да се превръща в място за получаване на травми. В същото време някои много разпространени тренировъчни техники представляват потенциална опасност. Това е основателна причина всеки треньор и инструктор да предостави на трениращите алтернативни безопасни варианти.
Едно от най-разпространените упражнения е:  Изтласкване щанга от лег с широк хват.
Известно е обаче, че рисковете при изпълнението му превишават преимуществата.
Разпространени, но опасни тренировъчни техники - Продължава...
 
Футболът като кардио тренировка за жени
Изданието  Irish Health публикува информация, в която съобщава, че лекарите съветват жените да играят футбол, ако страдат от повишено кръвно налягане. Този спорт е подходящ за дами, които нямат тежка форма на хипертония , твърдят ирландските специалисти. Според тях жените, които се заемат с тренировки по футбол, трябва да се стремят към умерено физическо натоварване. Те са длъжни предварително да проведат консултация с лекар и да изложат намеренията си за избора на подобни тренировки.
Футболът като кардио тренировка за жени - Продължава...
 
Стоенето прав е вид тренировка за тялото
Много хора се оплакват, че са принудени да работят прави, без да имат повече движение. Голяма част гледат на такава ситуация като на евентуално обездвижване, но дали е така.
Според един от водещите спортни специалисти д-р  Mike Loosemore стоенето прав е един вид тренировка за човешкото тяло и е много неправилно да се смята, че то не допринася ползи за човешкото тяло от гледна точка на подобряване на здравето. Нещо повече, лекарят твърди, че ако в продължение на 3 часа дневно всеки работен ден човек е прав, ползите за здравето се равняват на тези от 10 маратонски дистанции.
Стоенето прав е вид тренировка за тялото - Продължава...
 
Храни за добро настроение
Известно е, че настроението на човека е в пряка зависимост от нивото на серотонина. Колкото е по-висока концентрацията на серотонин, толкова в добро разположение на духа се чувстваме. Едва ли често си спомняме, че настроение ни често "се крие" в  храната, която консумираме, но е така.
Нека си припомним кои храни ни зареждат с усмивки:
1. Яйца
Особено полезни са на закуска, още повече, че те помагат да се чувстваме сити по-дълго време и да не изпитваме вълчи глад до обяд.
Храни за добро настроение - Продължава...
 
Да намалим въглехидратите – втора част
Виж: Първа част
4. Достатъчно витамин В
Много важно е дали организмът ви получава достатъчно витамини от група В, особено биотин и рибофлавин.
Според някои специалисти биотинът (В7) помага на организма да конвертира въглехидратите в глюкоза, а също така съдейства за усвояването на белтъчините и мазнините.
При прием на някои медикаменти, при стрес и недостатъчно добра дейност на червата нивото на биотина се понижава.
В2 (рибофлавин) се използва от организма за образуване на ензими, необходими за метаболизма на мазнините в митохондриите и неговият дефицит може да забави процесите на изгаряне на мазнините.
Биотин може да се набави посредством консумация на обработени термично яйца , бадеми, фъстъци, бобови храни, цветно зеле, банани, гъби и др.  А с рибофлавин организмът се снабдява при употреба на аспержи, бамя, банани, млечни продукти, яйца, гъби, домати и др.
Да намалим въглехидратите – втора част - Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 2014

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.29617881774902 Seconds