Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Синдикат
Популярно
fitness
Разгряване преди работа с големи тежести
Пирамидната система  е много популярна тренировъчна методика, използвана от спортисти и от всички, които имат за цел да изградят мускули и да увеличат силата си. Проблемът обаче е в това, че за разгряване преди тренировка с големи тежести тази система не е достатъчно ефективна. Нарастващата пирамида се развива като се започне с по-леки тежести с повече повторения в първата серия към по-големи тежести с по-малко повторения в следващите серии. Например: 1-ва серия: 20 кг x 10 повторения; 2-ра серия: 25 кг x 8 повторения; 3-та серия: 30 кг x 6 повторения. В такъв случай сериите с по-леки килограми и повече повторения служат за разгряване спрямо сериите с по-големи тежести и по-малко повторения. Като допълнителен ефект се явява усещането за сигурност в собствените сили, тъй като се създава илюзия, че трениращият става по-силен в хода на тренировката.
Разгряване преди работа с големи тежести - Продължава...
 
Фолиева киселина и здравето на потомството
Много млади хора не обръщат достатъчно внимание на своето хранене, но учените смятат, че то е особено важно и за мъжете, и жените до зачатието на детето им с оглед здравето на потомството.
В организма на бъдещия баща трябва да има достатъчно съдържание на фолиева киселина, защото дефицитът на Витамин В9 повишава риска от вродени аномалии с 30%. Най-чести при недостиг в мъжкия организъм на В9 са черепно-лицевите анмалии и деформации на гръбначния стълб.
Фолиева киселина и здравето на потомството - Продължава...
 
Коледна промоция на хранителни добавки

Сайта ни обявява коледна промоция на продуктите с марка EXPLODE.
До 06.01.2014 всяка направена поръчка през онлайн магазина ни за гореспоменатите продукти ще се ползва с 30 % отстъпка.

 explode

 Виж продуктова гама

За територията на София и допълнителен бонус безплатна доставка.

 
Arnold Sports Festival с нови мероприятия
Вече е започнала подготовката на  Arnold Sports Festival, който по традиция се провежда в щата Охайо, САЩ. През 2014 година фестивалът ще положи началото на пролетния сезон и ще се проведе от 27 февруари до 2 март.
Arnold Sports Festival с нови мероприятия - Продължава...
 
Въглехидрати късно вечер – да или не

(Бодибилдерите под микроскоп)
Джери Брейнъм  (Jerry Brainum)
Типичната диета за бодибилдери често забранява да се консумират въглехидрати след определено време на денонощието. Идеята е в това, че приетите въглехидрати в неактивния период на физическа активност от деня забавят изгарянето на мазнини и дори може да се стигне до натрупване на допълнителни запаси от подкожни мазнини, тъй като в състояние на покой въглехидратите не се изгарят. Само че подобно на много други митове в бодибилдинга теорията, че вечер трябва да се ограничават въглехидратите, може да се окаже абсолютно погрешна.
Това подсказва едно неотдавнашно изследване. В експеримента са участвали 78 страдащи от затлъстяване израелски полицаи, които на произволен принцип били разделени в две групи с различна диета. И двете диети били разработени на база 1300-1500 калории дневно и имали еднакво съотношение на нутриентите: 20% протеини, 30-35% мазнини и 40-45% въглехидрати. Единственото различие се състояло в часовете на прием за различните нутриенти – едната група консумирали по-голяма част от въглехидратите на вечеря, а другата група ги употребявали в течение на целия ден.

Въглехидрати късно вечер – да или не - Продължава...
 
Как да се противопоставим на студа

Студеното време със сигурност е проблем за мнозина. Затова ви предлагаме съветите на  експертите от Великобритания, които дават насоки  както за някои елементи от облеклото през зимата, така и за храненето.
На първо място учените съветват да не се стои в много топли помещения, когато сме в дома си или на работното място. Те считат, че оптималната температура е от 18º до 20º С.  Предупреждават, че ако в домовете си стоим на висока температура, при излизането навън веднага се активизира процес на свиване на кръвоносните съдове, което би могло да стане предпоставка за болест на Рейно.

Как да се противопоставим на студа - Продължава...
 
Високопротеинова диета – да или не

(Бодибилдерите под микроскоп)
Джери Брейнъм   (Jerry Brainum)
Преди известно време стана ясно, че повечето предупреждения за опасностите от високопротеиновата диета имат повече смисъл от теоретична гледна точка, отколкото в реалността. Един от примерите за често изтъкван проблем е загубата на калций. Твърдението е основано на факта, че някои аминокиселини, които се явяват елементарни компоненти на протеина, стават киселиннообразуващи, метаболизират се в организма, като това особено важи за серните аминокиселини като метионин, цистеин и таурин. Увеличената киселинност като последица от разрушаването на тези аминокиселини принуждава организма да реагира, като я погаси. За щастие в организма има няколко механизма да се справи с този проблем. Един от тях е бикарбонатът, който бързо неутрализира киселинността. Ако киселинността е силна за бикарбоната, организмът отговаря с хормонални сигнали, които предизвикват освобождаване на калция от костната тъкан. В такъв случай увеличената киселинност, включително и породената от високопротеинова диета, може да доведе до загуба на калций чрез урината, доколкото калция гаси киселинността и затова бързо  се извежда от организъм.
Само че този сценарий има малко общо с реалността. Няма никакви съмнения, че спазването на високопротеинова диета (особено ако е лишена от плодове и зеленчуци) може да доведе до  развитие на метаболитна ацидоза. Но това е при положение на прекомерна загуба на калций, каквато може да се прояви при бодибилдери, които рядко се наблюдават. Това е интересното, защото много билдери обичат да спазват високопротеинова диета, нисковъглехидратна диета, които практически не съдържат плодове и зеленчуци – тогава защо не губят калций и не показват симптоми на метаболитна ацидоза?

Високопротеинова диета – да или не - Продължава...
 
Организмът подсказва

Вслушвайте се в сигналите, които организмът ви подава. Това съветват американските кардиолози, а и не само те. Медиците от Института по кардиология в Ню Йорк изнасят факти, които действително могат да накарат мнозина да са по-внимателни към своето здраве. Не трябва да се подценяват някои симптоми, определени като ранни признаци за настъпването на инфаркт.
Проучванията сочат, че 56% от мъжете на средна възраст са забелязали някои сигнали на тялото си, друг е въпросът дали са реагирали на тях или са ги подценили.

Организмът подсказва - Продължава...
 
Запазете младостта на лицето

Много жени се грижат за своята фигура: хранят се правилно, провеждат различни тренировки по фитнес, йога, пилатес, подбират внимателно дрехите си, за да изглеждат стройни и млади. С напредването на годините обаче неизбежно се появяват и бръчките. Те няма как да бъдат избегнати въобще,  но има начини процесите на стареене да бъдат забавени, което означава и бръчките да се появят по-късно. Всяка жена би трябвало да не подценява този проблем, за да не се окаже с фигура на момиче, а със състарено лице.
Сънят е едно от най-важните неща за предотвратяване на преждевременното стареене. При недоспиване се нарушават процесите, осигуряващи производството на колаген, който е отговорен за еластичността на кожата. Достатъчното количество сън е индивидуално за всеки човек, но специалистите препоръчват поне осем часа. Световно известната актриса София Лорен е на мнение, че младостта може да се запази по-дълго само при условие, че ежедневният сън е 9 часа.

Запазете младостта на лицето - Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 2014

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.38774514198303 Seconds