| Автор |
Съобщение |
pezata
Потребител
|
 Бицепс
Искам да попитам дали е правилно това което права. Начи почнах да хода на фитнес вече хода 2 седмици през ден, но сега скоро почнах и във вкъщи да дигам някакви гирички, те са лека по 4 кг са но ги дигам по 30 пъти за бицепс, най вече ги дигам преди ядене, но и докато си седя на компа сядам по удобно и дигам, това го права защото попринцип искам да наблегна на бицепс и на корем най-много. Та искам да попитам дали е правилно. Ще има ли някакъв по голям ефект или ще е по малък. Като хода на фитнес тренирам от всичко по - малко. На 14 съм, висок съм 165 и тежа 50 килограма.
|
| Вто Окт 30, 2007 12:17 am |
 |
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
keasar
|
 Re: Бицепс
pezata написа:Искам да попитам дали е правилно това което права. Начи почнах да хода на фитнес вече хода 2 седмици през ден, но сега скоро почнах и във вкъщи да дигам някакви гирички, те са лека по 4 кг са но ги дигам по 30 пъти за бицепс, най вече ги дигам преди ядене, но и докато си седя на компа сядам по удобно и дигам, това го права защото попринцип искам да наблегна на бицепс и на корем най-много. Та искам да попитам дали е правилно. Ще има ли някакъв по голям ефект или ще е по малък. Като хода на фитнес тренирам от всичко по - малко. На 14 съм, висок съм 165 и тежа 50 килограма.
Натоварването трябва да бъде максимално,но е възможно да има и обратен ефект ако не си почиваш от време на време,възможно е дори,не бицепси,а да останеш по кокали,ако разбира се не се спазва съответна програма
|
| Вто Окт 30, 2007 12:39 am |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
повечето новаци си мислят че за да имат големи ръце трябва да правят бицепс постоянно, НО ТОВА Е ГОЛЯМА ГРЕШКА!!!
1. за да расте бицепса трябва да расте цялото тяло!
2. бицепса заема 1/3 от големината на ръката следователно по голямата част е трицепс!!! (сами правете изводите)
3. за да расте един бицепс са му нужно най много 3 упражнения и след това голяма доза почивка!!!
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Вто Окт 30, 2007 12:49 am |
|
 |
DARGON
Потребител
|
не пич не тряя така . виж .. направи си 1 програма на фитнеса .. от няколко дена в седмицата.. и кадето ти е бицепс прави по 3-4 упражнения .. с маскимума който можеш да вдигаш по 8-10 пъти . а не 30-40 :/ и малко .. няма смисал .. а във вкъщи ако искаш да пораснеш по бързо .. най-добре си прави лицеви упори .. примерно :/ и набирания ако имаш пост :/ споко не бързай толкова с бицепса пък може и да ти излезнат стрий от бързане ( както на 1 мой приятел)
|
| Вто Окт 30, 2007 7:09 am |
|
 |
zob40
Потребител
Местожителство: в залата
|
не претренираите защото вместо мусколат да расте тои си остава същия 72 часа са нужни на мускола да се възтанови
|
| Вто Окт 30, 2007 9:26 am |
|
 |
pezata
Потребител
|
Начи добре ли е това като хода на фитнес през ден и тренирам от всичко. Все пак хода от 2 седмици. А във вкъщи дигах по 4 килограма 30 пъти щото нямам други  Но повече няма да дигам във вкъщи, само във фитнеса.
|
| Вто Окт 30, 2007 10:37 am |
 |
 |
zob40
Потребител
Местожителство: в залата
|
не не не не ме разбра когато хадиш в залата прави разли4ни мусколни групи в различни дни пример:1 ден гарди крака 2 ден гран раце и тн не прави вси4ко в 1 ден така много се натоварва6 и претренира6 мускола и ефект никъкъв
|
| Вто Окт 30, 2007 11:49 am |
|
 |
rnmt
Модератор
|
момчето каза че сега е почнало да тренира.В началото около месец и нещо само се разкършва.Кво ще рече тва?Ще рече че в тоя период тренираш всички мускулни групи по 1-2 упражнения на всяка тренировка(гледай да са базови).Рано ти е още да се нахвърляш директно на програма.Гледай тренировката ти да не надвишава 1 час и половина престой в залалата.Като направиш месец стаж тогава се позаинтересувай за програма.
_________________ _______
| |
| O
|/|\
| /\
|Той слушаше чалга!
|
| Вто Окт 30, 2007 12:03 pm |
|
 |
pezata
Потребител
|
Начи първия месец да тренирам от всичко по 2 серии. Така ли да го разбирам ? Аз сега седа във фитнеса около 1 час.
|
| Вто Окт 30, 2007 1:22 pm |
 |
 |
metal_forever11
Потребител
Местожителство: Кърджали
|
първия месец аз обикалях цялата зала всички уреди, правих по 1-2 серий, колкото да отмине мускулната треска и тялото ти да свикне с натоварването, после раздели мускулните групи и ги тренирай в отделни дни
_________________ James Hetfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich, Robert Trujillo...
Metallica FOREVER!!!
|
| Вто Окт 30, 2007 1:28 pm |
|
 |
pezata
Потребител
|
Начи аз първата седмица имах мускулна треска 2 пъти сега вече нямам никаква мускулна треска.
|
| Вто Окт 30, 2007 1:34 pm |
 |
 |
metal_forever11
Потребител
|
еми първата седмица аз като се капех не можех да си взема сапуна  а като тренирах на лежанката не можех да пускам щангата изобщо.... болеше... това е нормално минава всичко
Metallica FOREVER!!!
|
| Вто Окт 30, 2007 1:47 pm |
|
 |
pezata
Потребител
|
E аз не бях толко зле  и вече след като хода нямам треска
|
| Вто Окт 30, 2007 1:53 pm |
 |
 |
rnmt
Модератор
|
metal_forever11 написа:първия месец аз обикалях цялата зала всички уреди, правих по 1-2 серий, колкото да отмине мускулната треска и тялото ти да свикне с натоварването, после раздели мускулните групи и ги тренирай в отделни дни 
все още имам мускулна треска макар и лека след всяка тренировка.
Мускулната треска е сведение за качествена тренировка
_________________ _______
| |
| O
|/|\
| /\
|Той слушаше чалга!
|
| Вто Окт 30, 2007 2:35 pm |
|
 |
metal_forever11
Потребител
|
казваш го сякаш не съм прав... не може да сравняваш тази лека мускулна треска с онази която е първите дни, то и аз имам след всяка тренировка, да но е къде, къде по лекичка и минава много по бързо а и като пия един аспирин като се върна от фитнес... на сутринта ставам с по лека мускулна треска от колкото ако не съм пил аспирин
Metallica FOREVER!!!
|
| Вто Окт 30, 2007 2:41 pm |
|
 |
|
|