Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Бобови-как се мери грамажът
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Бобови-как се мери грамажът 
Здравейте, интересува ме как се мерят бобовите храни(по-специално зрелия фасул)като набъбнат след обработка с колко горе долу трябва да имам предвид,4е се увели4ава теглото им.(примерно конервата с отцедено тегло 240 гр колко сухо тегло да го смятам)Ънам,4е 30 г ориз набабват до около 100 като се сварят и калорийте му се смятат върху тези "сухи" 30гр. Извинявам се за объркания въпрос и благодаряя предваритено Embarassed Laughing

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла

Отговорете с цитат
Мнение  
В сурово състояние.

А както примерно пише на консервата,4е отцеденото тегло е 240 това какво трябва да ми говори за сухото тегло?колко пути поема вода.Наистина много се извинявам,ако досаждам с пододбен въпрос,просто много стриктно гледам да си ги смятам тея неща Rolling Eyes
Благодаря на всеки,които се занимае с отговор Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
Повечето варива набъбват двойно при варене. Само че като обичаш да смяташ, нали се сещаш, че има различни видове боб-с по-висока масленост, с по-ниска масленост и т. н. Грамажът си е грамаж, но не само в грамовете е проблемът. Смятал ли си в хлебни единици?
1 хлебна единица (ХЕ) = 12 грама въглехидрати
1 ХЕ =(50 г) Варен зрял фасул
1 ХЕ =(50 г) Варена леща
1 ХЕ= (130 г) Зелен грах консерва
За мазнините - средно 1,5%, но зависи и от вида на бобчето LaughingНапример боб Лима(маслен боб, мадагаскарски боб) си е доста маслен Wink ,смиленският, черният боб.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Смятам ги да.А разбира се забравих да уто4ня,4е в слу4ая именно за този вид фасул говорех Wink Благодаря,ина4е аз първо разгледах сравнителната таблица зрял боб/грах/соя/леща соята е бая по-мазни4ка.На мен тоя фасул ми трябваше за въглехидрати по-скоро,4е от 4 месеца съм на стриктен НВД и даже плодове ,зърнени или овесени ядки не съм яла.Малко разнообразие ми трябваше Wink Иначе най-предпочитан за мен е грахът .Мерси отново

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети