| Автор |
Съобщение |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
zob40 написа:RockyBalboa написа:zob40 написа:wizzard написа:тъи като темата е бягане искам да питам пло4ки прават ли се от бягане? от бягане нищо не става е да краката ти стават малко релефни и нищто друго когато бяга6 изгаря6 70% мускол и 30% мазнина натоварват се сухужилията и тн това е излишен стрес за вашето тяло
я кажи тогава от какво се правят плочки защотот мисля че това което каза е грешно пло4ки се правят с коремни преси мн са упр да не ги изброявам но бягането не е 1 от тях
мм добре обаче си представи че някои има мазнини около корема и прави упражнения за корем, мога да те уверя че ако не бяга никога няма да види плочките си... (ще ги има но какво от това след като не се виждат)
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Пет Ное 02, 2007 4:40 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
zob40
Потребител
Местожителство: в залата
|
RockyBalboa написа:zob40 написа:RockyBalboa написа:zob40 написа:wizzard написа:тъи като темата е бягане искам да питам пло4ки прават ли се от бягане? от бягане нищо не става е да краката ти стават малко релефни и нищто друго когато бяга6 изгаря6 70% мускол и 30% мазнина натоварват се сухужилията и тн това е излишен стрес за вашето тяло
я кажи тогава от какво се правят плочки защотот мисля че това което каза е грешно пло4ки се правят с коремни преси мн са упр да не ги изброявам но бягането не е 1 от тях
мм добре обаче си представи че някои има мазнини около корема и прави упражнения за корем, мога да те уверя че ако не бяга никога няма да види плочките си... (ще ги има но какво от това след като не се виждат)
е да
|
| Съб Ное 03, 2007 6:10 pm |
|
 |
djidjito_
Потребител
|
искам да попитам 20-25 минути бягане на ден достатъчно ли е?
|
| Сря Апр 02, 2008 5:44 pm |
|
 |
lemsa
Тренер
|
малко е,но ако не можеш да издържаш,може да го комбинираш с ходене и постепенно да увеличаваш бягането и да намаляваш ходенето,но трябва да е поне 40мин.
_________________ NO BRAIN...
NO PAIN!!!
|
| Сря Апр 02, 2008 5:54 pm |
|
 |
djidjito_
Потребител
|
много пъти като тичам ми става лошо и ми пада кръвното.аз понякога правя така сутрин и вечер по 20 минути,това са около 4 км с мойто темпо,ама за сега повече не мога
|
| Чет Апр 03, 2008 8:22 am |
|
 |
Judith
Потребител
|
djidjito_ уместно ли е да попитам какво не харесваш в тялото си в момента и какво целиш да постигнеш с него?
|
| Съб Апр 05, 2008 2:53 pm |
 |
 |
Judith
Потребител
|
по темата: Поради болките и умората в краката на мен лично ми е трудничко да бягам продължително време и без почивки. Загубена кауза ли е да бягам бавно и спокойничко, но по-продължително време и с чести почивки с бързо ходене?
|
| Съб Апр 05, 2008 2:56 pm |
 |
 |
lemsa
Тренер
|
Judith написа:по темата: Поради болките и умората в краката на мен лично ми е трудничко да бягам продължително време и без почивки. Загубена кауза ли е да бягам бавно и спокойничко, но по-продължително време и с чести почивки с бързо ходене?
може и само да ходиш,но трябва да поддържаш пулс 130 у/м
_________________ NO BRAIN...
NO PAIN!!!
|
| Съб Апр 05, 2008 3:35 pm |
|
 |
MindDriver
Потребител
Местожителство: Търговище
|
 Re: Бягане
djidjito_ написа:iskam da popitam ot bqganeto otslabvali se?ti4am redovno po 6 km na den i ne sam svalila nito edin kilogram 
Земи пиши на кирилица!
|
| Съб Апр 05, 2008 4:49 pm |
|
 |
Judith
Потребител
|
lemsa написа:Judith написа:по темата: Поради болките и умората в краката на мен лично ми е трудничко да бягам продължително време и без почивки. Загубена кауза ли е да бягам бавно и спокойничко, но по-продължително време и с чести почивки с бързо ходене?
може и само да ходиш,но трябва да поддържаш пулс 130 у/м
т.е все едно бързам да не закъснея за някъде  Добре, мерси, ще се постарая, но и ще потичвам от време на време. Тук във Варна правят сега много приятна крайморска алея, така че времето е пред мен
|
| Съб Апр 05, 2008 5:54 pm |
 |
 |
nin4eto
Потребител
Местожителство: София
|
 :D
Такаааа ето ме и мен. Искам да попитам за интервалното бягане. Предишния ми треньор ми казваше че е хубаво да се тича на интервали например 5 минути много бързо после 2 минути ходене пеша и така колкото може повече. Има ли истина в това или трябва да си тичам с умерено темпо? Благодаря предварително за отговора
| Пон Апр 07, 2008 9:22 am |
|
 |
MindDriver
Потребител
Местожителство: Търговище
|
 Re: :D
nin4eto написа:Такаааа ето ме и мен. Искам да попитам за интервалното бягане. Предишния ми треньор ми казваше че е хубаво да се тича на интервали например 5 минути много бързо после 2 минути ходене пеша и така колкото може повече. Има ли истина в това или трябва да си тичам с умерено темпо? Благодаря предварително за отговора 
Хубаво е да започваш от най-ниско към най-високо ниво на бягане. Примерно започваш с бавно ходене известно време и така постепенно овеличаваш оборотите до бързо тичане и обратното, когато тръгнеш да спираш намаляй постепенно към началното положение. (ако неможеш натискаш бутона за аварийно спиране  )
|
| Пон Апр 07, 2008 11:31 am |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
 Re: :D
nin4eto написа:Такаааа ето ме и мен. Искам да попитам за интервалното бягане. Предишния ми треньор ми казваше че е хубаво да се тича на интервали например 5 минути много бързо после 2 минути ходене пеша и така колкото може повече. Има ли истина в това или трябва да си тичам с умерено темпо? Благодаря предварително за отговора 
можеш да правиш фартлек
_________________ Ленивият не иска да оре, поради зимата , затова , когато търси във време на жетва , не ще има нищо
|
| Пон Апр 07, 2008 11:38 am |
|
 |
max_paine
Потребител
Местожителство: София, Ст. Загора
|
Не забравяйте, че най - важно при кардио упражненията е пулса. 120/140 удара в минута. Не го завишавайте много, че ако сте и на диета може да стане неприятно(сърцебиене и т.н.)
_________________ No profit grows where's no pleasure taken!
|
| Пон Апр 07, 2008 12:21 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
По хубавите пътеки за бягане имат различни програми. И Fat burning програмата се процедира имено така. Но и втова с пулса има голяма истина, т.е ако решиш да се придържаш и към двата съвета бягаш с високо темпо до получаване на учестен пулс задържаш на това ниво около 1 минута и преминаваш към спокоино темпо до нормализиране на пулса.
|
| Пон Апр 07, 2008 12:42 pm |
|
 |
|
|