Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Вода или чай
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Вода или чай 
Прочетох в един сайт, че изследване, публикувано в European Journal of Clinical Nutrition, твърди: 3-4 чаши чай дневно се равняват на няколко литра вода.
Според тези изследвания флавоноидите, съдържащи се в чая, са изключително полезни за здравето. Те са антиоксиданти на полифенола, който се съдържа в много хранителни продукти и растения и помагат за предотвратяването на разпада на клетките. Ръководителят на научния екип д-р Раксън прави извод, че “чаят на практика е напитка 2 в 1, защото едновременно е течност, която задоволява дневните нужди на тялото от вода, но също така съдържа голямо количество антиоксиданти”.

Ясно е, че зависи и какъв е чаят, но дали тези твърдения са верни, когато става дума за пиене на вода по време на тренировки и когато целта е намаляване на теглото. Мисля си може ли да се замени водата, да кажем, с чай от мента, мащерка или друг трапезен чай, слабо подсладен и изстуден? Question Как смятате? 3-4 чаши чай е много по-лесно от 1,5 -3 л вода Laughing Twisted Evil

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение Re: Вода или чай 
maria написа:

може ли да се замени водата с чай слабо подсладен? Question

Не може Very Happy ... Идеята е след като мускулите изчерпат гликогенния запас да започнат да горят мазнините, а това няма да стане, ако ти постоянно вкарваш въглехидрати...Idea
Чаят е полезен, но изцяло заместването на водата с чай е неуместно. Организмът има нужда от вода...
Но с чай можеш да заместиш кафето например...

Не е необходимо да се наливаш с вода по време на тенировката. Пий по 2-3 глътки м/у сериите- това едва ли ще ти е трудно...

Мнение  
Трябва да пиеш вода по 2,5-3 литра на ден по възможност да си ги разделиш така че да стигнат.Колкото повече толкова по добре.Тази максима важи за водата еднозначно.Ако можеш и по 10 литра да изпиваш няма да ти има нищо. Very Happy освен честото уриниране но то е полезно :-0.Иначе чаят е отлична напитка, която замества гадните безалкохолни и алкохолни напитки.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
При твърде много вода ,няма ли да се наруши водно солевият баланс.Не е ли необхдимо да се взимат минерали под формата на добавки,когато е увеличен приемът на вода.Така съм чувала.Вярно ли е?

Отговорете с цитат
Мнение  
Водата не "отмива" солите и минералите, както това става при обилни дъждове с почвата Very Happy. Даже минералната вода е богата на такива и за да не се получава натрупване ма соли и минерали от един и същи вид се препоръчва да се сменя през определен период... Не всички соли и минерали се натрупват, излишъкът от някои се изхвърля...

Мнение  
Водата е нещо много важно не бива да я заместваш с чай.
Той също е полезен но ако смъкваш няма да ти помогне много. Very Happy
Пий по 100 мл вода на килограм телесно тегло.

Отговорете с цитат
Мнение  
Може и да си прав , но при 100мл на килограм лично тегло трябва да изпия 5,7-5,8 литра, а аз се мъча да достигна до 1,5л Laughing 2 man down и все не успявам.

Отговорете с цитат
Мнение  
maria написа:
Може и да си прав , но при 100мл на килограм лично тегло трябва да изпия 5,7-5,8 литра, а аз се мъча да достигна до 1,5л Laughing 2 man down и все не успявам.

В храната също се съдържа вода.
Така че ако ядеж цитруси и разни други богати на вода храни 1.5 литра на ден ти идва добре.

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз си правя по 3-4 литра вода без проблем. Избягвам да пия каквито и да е други глупости. Само от време на време натурален сок..

Мнение  
Аз чай не обичам особено и затова не пия много много ... водата си е супер Exclamation

Мнение  
За мен ВОДА Laughing мразя чай Evil or Very Mad

Мнение  
И аз съм за водата,но сутрин може и чай Rolling Eyes

Мнение  
Ако е за билков чай без захар - ДА, за чай!

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз съм за водата.

Отговорете с цитат
Мнение Малиии.... 
Че чая не е ли вода ве, алаунколууу ? Както би казал Проф. Вучков!

Давай с чай и не се наливай с вода. При потенето се губят много соли, а си мисля, че в упражненията си включил доста аеробни, щом ще сваляш килограми.

Преди състезания по фитнес не намалявате ли водата?!

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети